2023. augusztus – kínai asztrológiai előrejelzés a Majom hónapra

Az év legkeményebb és leghatározottabb hónapja ez a mostani. Augusztus 7-én, az esti órákban kezdődik a Jang Fém Majom hónapja, ami – bár a Majom jegyet sokszor mondják játékosnak is – valójában a fegyelemről, kitartásról és keménységről szól.

A testileg/lelkileg gyengébb emberek két dolgot tapasztalhatnak: egy részük felüdülésként fogja megélni, hogy lám, mégsem vagyok olyan harmatgyenge, sokkal többet bírok, mint, amennyit gondoltam magamról. Erőt, határozottságot kapnak majd a hónap energiáinak köszönhetően. Végre képesek lesznek nemet mondani, amikor arra van szükség. Kilépni egy méltatlan helyzetből, megszakítani negatív kapcsolatokat. Egyszóval, akinek erre van szüksége, az nyugodtan használja fel ezeket az energiákat! Másokat viszont letaglózhat a sok erőteljes energia, úgy érezhetik, hogy most már végképp minden és mindenki elnyomja őket, hogy felesleges a harc, mert úgyis alulmaradnak. Nekik üzenem, hogy ez nem így lesz, mert ha tudatosítják, ha nem, akkor is az erősítő energiák rájuk is hatnak. Csak sajnos másokat is, így az elnyomó embereket is a környezetükben. Azonban a Majom egy harcosabb hónap, még ha maga az év nem is annyira az. Sokakból kihozhatja a kíméletlenséget is. 

Nehezebb lesz hatni az érzelmekre, mert többen ezt inkább a gyengeség jelének fogják érezni. Ezért inkább a józan ész lesz a hatékony eszköz. Ne kezdjünk bele az érzelmi zsarolásba, mert olyan negatív hatást érhetünk el vele, ami az alaphelyzetet még inkább megnehezíti. Törekedjünk helyette a nyílt kommunikációra. Kérjünk segítséget, ha szükséges, de ne sajnáltassuk magunkat, mert az ellenérzést fog szülni. Úgyis tudni, érezni fogjuk mi is és mások is, hogy ki az, aki valóban támogatásra szorul és ki az, aki csak mentesíteni akarja magát a nehézségek alól, mert kényelmetlen és megerőltető a kihívás.

Ahogy írtam, ez a hónap nem a látványos nyavalygásról szól és az érzelmek is háttérbe szorulnak, avagy kénytelenek leszünk felülemelkedni rajtuk és megtenni azokat a lépéseket, amelyek elősegítik boldogulásunkat. Céltudatosak, határozottak leszünk és a terveink érdekében többet vagy nehezebbet is bevállalunk. A következő napok bizony hozhatnak megerőltető feladatokat, állóképességünket, akaratunkat próbára tevő kihívásokat. De meglepő módon, annyira ezzel nem lesz gond, mert magunkban érezni fogjuk, hogy képesek vagyunk megoldani őket. Sőt, ha őszintén magunkba nézünk, akkor még azt is érezhetjük, hogy jól esik kihozni magunkból a maximumot.

Mivel az érzelmek kevésbé lesznek befolyással, inkább a terveinkre, a másokért való cselekvésre, avagy valami magasabb rendű cél elérésére fókuszálunk, akár érzéktelenné is válhatunk. Egyszerűen a finom rezgéseket, a célozgatásokat kevésbé tudjuk érzékelni, ezért most a nyílt kommunikációnak kedvez minden. Hajlamosabbak is leszünk odavágni kíméletlen mondatokat, éles kritikát megfogalmazni, ugyan mindenféle bántó szándék nélkül, de egyenesen a szemébe mondani másoknak a véleményünket. Na, ebből azért adódhatnak problémák, mert lesz egy kisebbség, akit viszont a Majom hónap energiái kifejezetten érzékennyé tesznek. Nekik amúgy is van erre hajlamuk, ami most felerősödhet. Cserébe viszont ők lesznek azok is, akik ebben a keményebb hónapban segítségére tudnak lenni azoknak, akikre negatívan hat a hónap. Nekik feladatuk lesz, hogy együttérzéssel, meghallgatással forduljanak a nehézséggel küzdők felé. Ettől ők is jobban fogják érezni magukat, ráadásul felvértezik magukat az érzéketlenebb világi hatások ellen.

A Majom hónap fő témái – többek között – a felelősségvállalás, a korrektség, egyenesség és másokért való kiállás is lesz. Ezért most többeknek ilyen vagy olyan témakörök mentén megjelenik ez a tanítás. Lesz, akit megkísértenek, lesznek akiknek hazudnak, másoknak pedig felül kell emelkedniük önös érdekeiken és másokért kell cselekedniük, akár áldozatot hozniuk. Megjelenhet az alamusziság, kijátszás, az, hogy mást mondok, mint amit gondolok és majd végül teszek is. Akinek ilyen jelenik meg az életében, és negatív esemény kapcsolódik hozzá, annak még van fejlődnivalója ezen a területen. Mások viszont pont ilyen történések által tudnak majd szintet lépni. Az energiák megélésének alacsonyabb szintje a sumákolás és a másokon való átgázolás lesz. A magas szintje pedig az, amikor rájön valaki, hogy annak ellenére, hogy mindenki másképp gondolkozik, cselekszik, valahol mélyen mégiscsak egyek vagyunk és összetartozunk, így egymással összefogva, a nagy közösért működve – hosszú távon – mindenki jobban jár.

A Majom jegyhez tartozik a mókázás és féktelenség is. Ez az időszak rendkívül kedvez a társasági eseményeknek, utazásoknak, új barátságok és akár üzleti kapcsolatok kialakításának. Aki teheti, mindenképp mozduljon ki otthonról. Egy séta a városban, vagy hosszabb-rövidebb, külföldi vagy belföldi utak rendkívül jót fognak tenni. Amúgy is észrevehetjük másokon és magunkon is, hogy jobban rajtunk lesz a nyüzsöghetnék. Nehéz lesz megmaradni egyhelyben, mert ha szabadságra nem is tudunk vagy akarunk menni, akkor is csinálni akarunk valamit. Valójában bármibe belevághatunk, akár olyan dolgokba is, amik eddig teljesen a látómezőnkön kívül voltak vagy nem volt merszünk kipróbálni. A júliusi földes energiák után végre a mozgásvágy is megérkezik, ami pozitív hatással lesz testi és lelki egészségünkre. Ha valaki fogyókúrába kezdene, az is sikereket fog elérni. Még a kényelmesebb emberek is aktívabbak lesznek, persze csak magukhoz mérten.

Kiemelt téma lesz ebben a hónapban az anyagiak, a pénzügyeink, a vállalkozásunk, a munkánk és a céljaink. Sajnos, előre nem tudom megmondani, hogy ez kinek lesz pozitív előjelű és kinek negatív, de az mindenképp elmondható, hogy a befektetett energia megtérül, így az, aki láblógatás helyett a megújulásra és az esetleges problémákra, vagy csak a munkájának magas szintű elvégzésére fókuszál, annak inkább sikeres hónapja lesz. Esélyes, hogy meg kell majd hoznunk fontos döntéseket, amelyek az egzisztenciánkat érintik. Lehetséges, hogy véget vetünk valaminek azért, hogy valami új kezdődjön el. Ehhez ugyancsak erőt kapunk, ezért is leszünk képesek meghozni keményebb döntéseket is.

Az augusztusi energiák sokakat hirtelenné, meggondolatlanná is tehetnek  avagy erőből akarnak majd mindent megoldani. Lehetnek nagyon kemény helyzetek is, akár kíméletlenségig fajulók. Ez a személyes életünkben és nagyvilág eseményeiben is megjelenhet. Az utazásoknak, ahogy mondtam különösen kedvező ez az időszak, így sokan kelnek útra, kirándulnak, avagy sportolnak majd. De sajnos az sem kizárt, hogy a balesetek száma is ezzel arányosan növekedni fog, legyünk hát különösen körültekintők a közlekedés és egyéb tevékenységeink során. Ha valakinek most lesz nagyműtétje, az megnyugodhat, teljesen jó időszakot kapott vagy választott.

És végül a szerelem, ami jelen lesz, még akkor is, ha mint írtam nem tocsogunk az érzelmekben. De azért mégiscsak jelen lesz a romantika is, csak elő kell csalogatni. A jang fém a harcos, akinek a szívét meg lehet lágyítani, de a szerelmét inkább a cselekedetein keresztül, az óvó, védelmező hozzáállásán látjuk majd, mind a romantikus szerelmi vallomásokban. Így a mostani szerelmekben sokkal inkább a mögöttes tartalmon lesz a hangsúly, mint a heves udvarláson, és rózsaszín álmokon.

Változékony évben vagyunk, bármelyik hónap hozhat meglepő fordulatokat az életünkben. Eddig nem nagyon volt róla szó, de mivel most sokan nyugtalanok, féltik szeretteiket vagy épp a munkájukkal, az üzletükkel kapcsolatos aggodalmaik vannak, így itt az idő, hogy elővegyük a kínai asztrológia különleges erősségét, amely a szimbólumokban rejlik. Mostantól nem csak a pozitív és negatív napokat írom meg, hanem azt is, hogy melyik állatszimbólum tud segíteni a rossz energiák távoltartásában. Ebben a hónapban a TIGRIS szimbólum tudja csökkenteni az esetleges negatív hatásokat. Ezzel a szimbólummal óvatosan kell bánni, nem mindenkinek fog működni, akár fokozhatja a nehézségeket is, így ha ezt tapasztalod, akkor hagyd el!

A hónap legkedvezőbb energiáit hordozó napjai:

Augusztus 7., 8., 14., 16., 20., 26., 28.

Szeptember 1., 7.

Az alábbi napokon lehetőleg ne hozz olyan döntéseket, amelyek hosszú távra szólnak, illetve ne is nagyon kezdj új, fontos dolgokba, ne ekkor költözz vagy indíts új vállalkozást, mert várhatóan nehézségekbe fogsz ütközni vagy a végkimenetel nem igazán lesz szerencsés:

Augusztus 12., 13., 17., 19., 24., 25., 29., 30.

Szeptember 5., 6.

KÍNAI HOROSZKÓP ÉRTELMEZÉSÉHEZ AZ ALÁBBI EGYSZERŰ LÉPÉSEKET KELL ELŐSZÖR MEGTENNED:

1. Állíts be a születési időpontodat a KALKULÁTORBAN (kattints a szóra), majd jegyezd fel, hogy a képletedben milyen állat szimbólumok jelennek meg az alsó sorban (pl. nyúl, sárkány, stb., összesen 4 db).

2. Nézd meg, hogy milyen állatszimbólum van a NAP oszlopodban (a horoszkópodban ez az oszlop az Önelemed, azaz ez jellemez téged a leginkább)

3. Keresd ki az előrejelzésből a Nap oszlopodban lévő állatjegyet és olvasd el, hogy mire számíthatsz az adott hónapban.

4. Minden oszlopod más és más területet jelent az életedben, így érdemes a horoszkópod összes állatjegyével kapcsolatos előrejelzést elolvasni.

Életterületek főbb jelentései:

Az alábbi elemzés tájékoztató jellegű, amennyiben személyre szóló, pontosabb és részletes elemzést, előrejelzést szeretnél, úgy itt tudod felvenni velem a kapcsolatot! Kattints ide!

Tigris TIGRIS

Tigris év: Erőteljes reagálásokra számíthatsz a környezetben. Lehetséges, hogy csak a szemlélője leszel az eseményeknek, de könnyen belesodródhatsz és aktív résztvevőjévé is válhatsz nekik.

Tigris hónap: A lehetőségek hónapja, ami segít az előrelépésben, fejlődésben. A rizikó csak abban van, hogy hajlamosabb leszel elhamarkodottan dönteni és cselekedni. Avagy a körülötted lévő emberek válnak impulzívvá, amire majd figyelned kell, mert olyan változásokat eredményezhetnek a te életedben is, ami fenekestül forgatnak fel mindent. Ez az a hónap, amikor bármit megvalósíthatsz, amit csak szeretnél. A kérdés már csak az, hogy mit akarsz valójában? Mielőtt belevágnál valamibe, legyen az munkával kapcsolatos vagy akár a családdal, barátokkal, azt javaslom, hogy mindenképp gondold végig a lehetséges előnyeit és hátrányait, mert enélkül nagy meglepetések érhetnek. A kommunikációdban szintúgy legyél körültekintő, mert nagy az esélye a félreértéseknek, és a konfliktusoknak is.

Tigris nap: Az egyik legkiszámíthatatlanabb hónap jön a párkapcsolatod szempontjából. Most bármi megtörténhet. Ha azt hiszed, hogy a meglévő kapcsolatodnál nincs harmonikusabb a világon, még akkor is előfordulhat, hogy valami fatális dolgon összekaptok. Sértődések, beszólások, hirtelen odavetett bántó szavak sokat ronthatnak a hangulaton. Éppen ezért tudatosságot és megfontoltságot javaslok és így nem lesz semmi gond. Esélyes továbbá utazás, költözés, bármilyen nagyobb változás a párod vagy a te életedben. A baleseteknek is nagyobb az esélye ezért légy óvatos a közlekedés és a mindennapi tevékenységeid során.

nyúl NYÚL

Ez a hónap a horoszkópodban lévő Nyúl által képviselt energiára nincs hatással.

Sárkánybetu SÁRKÁNY

Sárkány év: Nagy az esélye a kisebb-nagyobb változásoknak, többségében, mint lehetőségekből való választás, majd cselekvés. Ragadd meg a lehetőségeket, mert ahogy jönnek, úgy mennek is.

Sárkány hónap: Kedvező ez az időszak a számodra, ha szeretnél valamilyen változást a munkádban, mert most megteheted, hogy új kihívásokat keresel vagy vállalsz, esetleg teljesen más területen próbálod ki magad. Családoddal, barátaiddal, illetve munkatársaiddal jobban egy hullámhosszra tudsz kerülni és támogatni tudjátok egymást nehezebb helyzetekben. Aktív napok jönnek, amelyeket a munkádban, de legalább annyira a privát életedben is megélhetsz. Érzelmesebb is leszel, de csak pont annyira, hogy könnyebben rá tudsz hangolódni a környezetedre.

Sárkány nap: A hónap történései, programjai jobban összekovácsolnak a pároddal. Ha tehetitek, tervezzetek erre a hónapra utazást, kirándulást vagy bármilyen olyan programot, ami mindkettőtöket érdekel. Akkor sincs gond, ha semmi extra nem lesz, mert így is érzelmesebb, harmonikusabb napokat éltek meg a hónap energiáinak köszönhetően. Kevés az esélye a konfliktusoknak, ezért ha vannak problémák, akkor azokat most szépen el lehet simítani. Amennyiben nincs társad, de szeretnél, úgy azt javaslom, legyél nyitottabb az új kapcsolatokra, elég jó esélyeid vannak rá, hogy találkozol valakivel.

További cikkek

Bika vagy? Ezeket talán te sem tudtad magadról!

A Bika jegy az egyik legrégebben ismert és legstabilabb horoszkóp jegy. Az embereket, akik a Bika jegyében születtek, a Föld elem uralja, ami szilárd alappal ...
Elolvasom

A 12 csillagjegy jó és rossz tulajdonságai: Hogyan hat a horoszkópod a személyiségedre?

Az Ikrek csillagjegyű emberek rendkívül különleges személyiséggel rendelkeznek. Képesek lenyűgözni másokat önállóságukkal és kommunikációs képességükkel. Az Ikrek az ikrek jegyében született együttműködő és befogadó emberek, ...
Elolvasom

Vigyázz, hogy ne túlhajszold magadat és ne terheld túl tested!

A Kínai horoszkóp szerint, júliusban a Tigrisek számára sok izgalmas és fontos esemény várható. Előrejelzéseink szerint ez a hónap a szerelemre, a munkára és az ...
Elolvasom

Nincs szükség horoszkópra, hogy izgalmas legyen az életed!

Azt érzed, hogy elalszol: ő a legunalmasabb csillagjegy a világon Ahogy előadja a történetét, Ryan Vaughn az arcáról és a hangulatából sugárzik az unalom. Ahogy ...
Elolvasom
Scroll to Top