A 12 állatövi jegy és jellemzői – bemutatásuk röviden

Az állatövi jegyek vagy csillagjegyek az égtájakon látható állatokról vagy mítikus lényekről kapják a nevüket, és azokhoz a periódusokhoz társulnak, amelyeken keresztül a Nap jár évente. Az állatövi jegyeknek rendelt dátumtartományok vannak, amelyek meghatározzák, hogy melyik jegyhez tartozik valaki a születése alapján. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a 12 zodiákus jegyét és jellegzetességeit.

Image from www.astronet.huA kép forrása: www.astronet.hu

Az állatövi jegyek vagy csillagjegyek az égtájakon látható állatokról vagy mítikus lényekről kapják a nevüket, és azokhoz a periódusokhoz társulnak, amelyeken keresztül a Nap jár évente. Az állatövi jegyeknek rendelt dátumtartományok vannak, amelyek meghatározzák, hogy melyik jegyhez tartozik valaki a születése alapján. Íme egy részletes áttekintés a 12 zodiákus jellegéről:

Kos (március 21 – április 19)

A Kos egy tüzes jegy, amelyet a bátorság, az energia és a határozottság jellemzi. Az emberek, akik a Kos jegyében születtek, általában vezető típusúak és szeretik a kihívásokat.

Bika (április 20 – május 20)

A Bika a föld elemhez tartozik, és stabil és kitartó jellegzetességei vannak. Az emberek, akik a Bika jegyében születtek, általában híresek állhatatosságukról és anyagi biztonság iránti igényükről.

Ikrek (május 21 – június 20)

Az Ikrek egy levegős jegy, és az éles elméjükkel és kommunikációs készségükkel válnak ismertté. Az Ikrek jegyében született emberek általában kíváncsiak és társaságkedvelők.

Rák (június 21 – július 22)

A Rák a víz elemhez tartozik, és a családi kötődések és az érzelmi biztonság fontosságával jellemezhető. Az emberek, akik a Rák jegyében születtek, hajlamosak ápoló típusúak lenni és erősen kötődni szeretteikhez.

Oroszlán (július 23 – augusztus 22)

Az Oroszlán egy tüzes jegy, amelyet az önbizalom és a dominancia jellemzi.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!