A csütörtöki nap isteni üzenete – Tartsa szem előtt az összképet

A csütörtöki nap isteni üzenete

Tartsa szem előtt az összképet

A tanítvány Péter, Krisztus méltó szolgája volt. Ő is elkövetett néhány hibát, de a Jézus iránt érzett szeretete mindent felülmúlt. A halálra ítélése előtti éjszakán a főpap és a vének egy csőcseléket küldtek, hogy elfogják őt a kertben. Péter, hogy megmentse Jézust, felkapta a kardját, és levágta a főpap egyik szolgájának a fülét. Péter azt hitte, hogy Jézus akaratát teljesíti, de az rendreutasította őt, és meggyógyította a férfi fülét.

Péternek jó szándékai voltak, teljes szívéből szerette Jézust, és mindenáron meg akarta védeni őt. Jézus azonban tudta, hogy egy nagyobb terv van kitalálva, és hogy azon az éjszakán fogságba kell esnie. Miután rendreutasította Pétert, Jézus azt mondta, hogy hívhatja Istent, és akkor angyalok ezreit küldik majd, hogy megmentsék, de azt is tudta, hogy az Úrnak terve van az emberiség megmentésére.

Ez a történet arra emlékeztet bennünket, hogy nem mindig értjük az Úr útjait. Azt gondoljuk, hogy a legjobb módon cselekszünk, de nem feltétlenül követjük az isteni tervet. Gondoljunk csak az Isten nevében elkövetett erőszakra. Azok, akik elkövették, azt hitték, hogy megvédik őt, de az Úr útjai nem mindig egyeznek a miénkkel. Isten országában az erőszak soha nem volt lehetőség.

Kedves olvasó, nyugodj meg, és bízz abban, hogy Isten többet tud mindenkinél. Még ha zavarban is érzed magad, ne feledd, hogy az Úrnak terve van a te és az emberiség javára.

Szép napot, hölgyeim

Tudom, hogy amikor akarok valamit, bizonytalannak érzem magam, és elfordulok az akaratodtól. Imádkozom Istenhez, a Szentlélekhez és Jézushoz, hogy segítsenek akaratomat az isteni akaratra bízni, hogy bizalommal kövessem útmutatásodat.

Máté 26 : 53

Vagy azt gondolod, hogy nem kérhetném meg Atyámat, hogy adjon mellém most tizenkét sereg angyalnál is többet?