A csütörtöki nap isteni üzenete – Térj meg most

A csütörtöki nap isteni üzenete

Térj meg most

Sámuel második könyve Dávid és Betsabé kapcsolatának történetét meséli el. Bár a nő férjnél volt, Dávid mégis megkívánta őt. Így hát ők ketten, miközben Betsabé férje a háborúban volt, egy éjszaka találkoztak. Ezután Dávid megpróbált egy csalást kieszelni, hogy elrejtse a botrányt, de hiába. Ezért megölette Betsabé férjét a háborúban, és feleségül vette az asszonyt.

Ugyanaz a Dávid volt az, aki elnyerte az Úr kegyét: szerette Istent, mégis engedte, hogy a test kívánságai olyan tettekre késztessék, amelyeket az Atya nem hagyott volna jóvá. Dávid megtartotta a titkot, amíg Isten meg nem hívta Nátán prófétát, hogy dorgálja meg őt. Egy másik férfi tagadta volna a vádakat, de Dávid meghallgatta, elkeseredett, és sírással és az étel visszautasításával reagált. Megalázkodott és őszintén megbánta tettét.

Ez a történet arra emlékeztet minket, hogy Isten ismeri az életünket. Lehet, hogy képesek vagyunk elrejteni egy titkot mások elől, de nem hazudhatunk Istennek, aki belelát a szívünkbe. Ő tudja, ha rosszat teszünk, és ha ez megtörténik, dönthetünk úgy, hogy megalázzuk magunkat, megbánjuk és bocsánatot kérünk. Ő a mi mennyei Atyánk, és meg fog nekünk bocsátani. Éppen az isteni kegyelem és irgalom vezet bennünket arra, hogy megmaradjunk szilárdan a hitünkben, és másokra is ugyanazt a feltétel nélküli szeretetet árasszuk, amit az Úr áraszt ránk.

Szép napot, hölgyeim

Segíts nekem, hogy ledobjam a védekezésemet, és hitelesebb, őszintébb és alázatosabb legyek, hogy jóvá tegyem az elkövetett hibáimat.

Lukács 5 : 31 – 32

„Jézus így válaszolt: „Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; én nem azért jöttem, hogy az igazakat, hanem a bűnösöket hívjam megtérésre.””