A csütörtöki nap isteni üzenete

A csütörtöki nap isteni üzenete

Kérjük Istent szavakkal

Kép: spzh

A közösségi médiát csodálatos eszköznek tartom a tanítások továbbadására és a szeretteinkkel való kapcsolattartásra: sajnos azonban nagy időpocsékolássá is válhat, és a kritika és a gyűlölet terjesztésének terévé. Valószínűleg veled is előfordult már, hogy goromba megjegyzést kaptál, vagy rosszindulatú támadások érték. Nem szabad belekeverednünk, vagy ugyanilyen hangnemben válaszolnunk, még akkor sem, ha kísértésbe esünk. Ne feledjük, hogy Jézus is szembesült sértésekkel, fenyegetésekkel és vádakkal: Hogyan viselkedett?

Dávid előre látta Jézus reakcióját a 19. zsoltárban, amelyben megerősítette elkötelezettségét, hogy Istennek tetsző szavakat választ. Ha Jézus goromba üzenetet kapott volna e-mailben vagy a közösségi médiában, elképzelhető, hogy úgy reagált volna, ahogy Dávid tette. Talán még mosolygott volna is, és azt gondolta volna: „Nem tudják, mit csinálnak”. Ahelyett, hogy ezeknek az embereknek a haragjára és hibáira összpontosított volna, inkább a fájdalmukat látta volna, és azt, hogy szükségük van arra, hogy feltétel nélkül szeresse őket egy Atya, aki meg tudja gyógyítani ezt a szenvedést.

Ha véletlenül sértő megjegyzést kapsz, mielőtt reagálnál, gondolj arra, hogy Jézus mit tett volna hasonló helyzetben. Ismerd fel, hogy ez egy lehetőség arra, hogy várj, és hagyd, hogy Isten vezesse a szavaidat. Imádkozz az adott személyért. Vagy egyszerűen hagyd figyelmen kívül a megjegyzést, vagy töröld azt, és lépj tovább, tudva, hogy Isten minden érdem forrása.

Jó Isten!

Védj meg azoktól az emberektől, akik barátságtalanul viselkednek, beszélnek vagy írnak. Segíts, hogy együtt érezzek a szenvedéssel, amelyből ezek a viselkedések fakadnak.

Zsoltárok 19: 15

Legyenek kedvedre valók szájam mondásai, és az én szívem gondolatai előtted, legyenek, oh Uram, kősziklám és megváltóm.