A hétfői nap isteni üzenete – Ne félj másoktól

A hétfői nap isteni üzenete

Ne félj másoktól

Kép: aleteia

Nehéz nemet mondani? Kerüli a konfliktusokat, és mindent megtesz, hogy másokat boldoggá tegyen? Tudd, hogy nem vagy egyedül. A világ tele van olyan emberekkel, akik másoknak akarnak megfelelni, és akik ilyen félelmeket táplálnak. A másoknak való megfelelés vágya, amit társfüggőségnek is neveznek, kimeríthet, és problémákat okozhat a másokkal, önmagaddal és Istennel való kapcsolataidban.

A Példabeszédek 29-25-ben az áll, hogy a másoktól való félelem „veszélyes csapda”. Talán azért „félsz” másoktól, mert félsz, hogy megtámadnak, vagy elutasítanak, helytelenítenek. Az a törekvés, hogy mindenkinek megfeleljünk, hiábavaló gyakorlat, amely megakadályozza, hogy önmagunk legyünk.

Az ellenszer? Nézz magadba, és fordulj a Szentlélekhez. Kérd meg őt, hogy segítsen megérteni, miért dolgozol olyan keményen azon, hogy másoknak megfelelj. Ez egy reakció a saját alkalmatlansági érzésedre? Vagy az, hogy nem tudsz mások jóváhagyása nélkül cselekedni? Isten segíteni fog neked, hogy a gyógyulás útjára lépj, talán még egy megértő pszichoterapeutához is irányít.

Ahhoz, hogy legyőzd a másoknak való megfelelési kényszert, tanulj meg megkérdőjelezni, mielőtt beleegyezel egy kérésbe, vagy elkötelezed magad, hogy megteszel valamit valakiért. Igaz, hogy Isten akarata az, hogy mindenki számára elérhető legyél, de ha a megerősítés iránti félelmen alapuló vágy motivál, akkor gyorsan kimerülsz.

Beszélgessetek csendben tanítóddal, a Szentlélekkel. Imádkozzatok és hallgassatok. A Mennyei Atya jóváhagyását és megerősítését már megkaptad, kedves olvasó. Menjetek előre a Mindenható Isten szeretetének tudatában.

Szép napot, hölgyeim,

Segíts megszabadulni a bőségtől való félelemtől és a másoknak való megfelelésre való hajlamtól, hogy őszintén tudjak élni és szeretni.

Ésaiás 57 : 11

Kitől tartottál és féltél, hogy hazudoznod kell? Miért nem törődtél velem, miért nem gondoltál rám? Talán hallgatok én ősidők óta, azért nem félsz engem?!