A hétfői nap isteni üzenete – Nevess

A hétfői nap isteni üzenete

Nevess

Véletlenül olvastam az „Élj, szeress, nevess” mondatot – amelynek fontos jelentése van -, amelyet az otthonra szánt dísztárgyakra írtak. Mikor nevettél utoljára jót, olyat, ami könnyeket csal a szemedbe, és ami gyerekként izgatottá tesz?

Szeretem nézni a gyerekeket játszani. Vidáman nevetnek és viccelődnek, szabadon és vakmerően. Fantáziadúsak, sőt buták: semmit sem vesznek túl komolyan. Úgy veszem észre, hogy sok felnőttet csapdába ejtenek a napi kötelezettségek vagy nyomasztó helyzetek; ritkán mosolyognak és alig nevetnek. Igaz, hogy az élet néha monotonná és unalmassá válhat, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet boldognak lenni.

Mindenki átélheti a szomorúság pillanatait, de mindig lehet időt találni arra, hogy mosolyogjunk vagy nevessünk egy jót. A nevetés oldja a stresszt, a szomorúságot örömmé változtatja, és enyhíti a fájdalmat. Ráadásul ragályos, és ragályos hatással van a körülötte lévőkre: különböző tudományos tanulmányok azt mutatják, hogy azok, akik rendszeresen nevetnek, egészségesebbek és boldogabbak.

Kedves olvasó, Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk. Azt akarja, hogy gyakran nevessünk, mert az Ige szerint a nevetés erős gyógyszer. Ne felejtsetek el tehát többet mosolyogni és nevetni. Kérd Istent, hogy segítsen megismerni az örömöt, és a körülményektől függetlenül engedd meg magadnak, hogy minden nap nevess és lásd az élet könnyebb oldalát.

Szép napot, hölgyeim

Segít észrevenni a napközbeni hangulatomat, és egy kiadós nevetéssel ellazulni.

Példabeszédek 17 : 22

A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.