A hétfői nap isteni üzenete – Salamon romjai

A hétfői nap isteni üzenete

Salamon romjai

Kép: 123rf

Salamon király sok áldást és kegyelmet kapott az Úrtól, és sok éven át teljes szívvel szolgálta őt. Ahogy azonban idősebb lett, kezdett eltávolodni Istentől, és figyelmét elsősorban a nők felé fordította. A tekintete nem volt rest, és habozás nélkül követte.

Öreg korában Salamon szíve már távol volt az Úrtól. Néhány nő olyannyira befolyásolta őt, hogy olyan dolgokat tett, amelyek nem tetszettek Istennek, például templomokat épített a pogány bálványok tiszteletére. Gyakran előfordul, hogy a gazdagság és a hatalom negatívan befolyásolja az Úrral való kapcsolatot, olyannyira, hogy egyesek még azt is elfelejtik, hogy Ő volt az, aki a sikerük létrehozója volt. Néha az ego és az önzés romláshoz vezet, ahogy Salamon esetében is történt.

Ez a történet arra is emlékeztet bennünket, hogy gondosan meg kell választanunk azokat az embereket, akikkel körülvesszük magunkat. Ha teljesen odaadóak vagyunk Isten iránt, és fontos számunkra, hogy az isteni előírások szerint éljünk, akkor elsősorban ezeket a tulajdonságokat kell keresnünk egy lehetséges társunkban. De ne gondoljatok arra, hogy megváltoztathatjátok az embereket. Ha most olyan valakivel vagy együtt, aki nem követi az Úr útjait, biztosan imádkozhatsz érte, és türelmes lehetsz.

Kedves olvasó, újítsd meg az Úr iránti elkötelezettségedet, és állj ellen a kísértésnek, hogy megszegd azt. Ne feledjétek, honnan származnak az ajándékaitok. Ha a fű zöldebbnek tűnik a szomszéd gyepén, fordulj a kerted felé, és öntözd meg Isten azt akarja, hogy az utolsó leheletedig Őrá szegezd a tekinteted. Itt van, kedves olvasó, az én imám.

Szép napot, hölgyeim

Szükségem van a segítségedre, hogy koncentrálni tudjak. Ha észreveszed, hogy eltávolodtam tőled, kérlek, vezess vissza a helyes útra.

Királyok 1. könyve 11:4

Így történt, hogy Salamonnak a szívét vénségére más istenekhez hajlították feleségei, és szíve nem volt teljesen Istenéé, az ÚRé, mint volt apjának, Dávidnak a szíve.

További cikkek

Isten üzenete mára Rák

Isten üzenete mára Rák június 22.–július 22. 2024. július 16. Üdvözöllek, drága Rák! Ahogy átívelünk a nyár közepén és elmerülünk a Rák napjainak energiájában, Isten ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Oroszlán

Isten üzenete mára Oroszlán július 23.–augusztus 23. Szeretettel üdvözöllek, kedves Oroszlán szülött! Ma az Univerzum jelei különösen fontos üzeneteket hoznak számodra. Az asztrológia és a ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Szűz

A Szűz csillagjegyűeknek Isten üzenete mára: megkönnyebbülés és kitűnőség vár rátok. Az Univerzum ma rávilágít az erőfeszítéseitek gyümölcsözőségére, és rádöbbent arra, hogy milyen kiváló munkát ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Mérleg

Isten üzenete mára Mérleg szeptember 23.–október 23. Kedves Mérleg, a csillagok koszorúja ma ragyogásra ébredt, és Isten saját szavait hozta el hozzád. Ne feledd, hogy ...
Elolvasom
Scroll to Top