A horoszkópom szerint 2023 számomra a megtisztulás éve lesz

A horoszkópom szerint 2023 számomra a megtisztulás éve lesz

 

Hiszek a jövőmet ill. a sorsomat bemutató szimbólikus üzenetekben. Sőt, kicsit csalni is szoktam. Segítek a sorsnak abban, hogy a megjósolt esemény valóban bekövetkezzen. Természetes olyan módon, ami számomra a legvonzóbb.

álló porszívó

Minap azt olvastam, hogy 2023 a megtisztulásom éve lesz. Kíváncsian gondoltam tovább a horoszkópom üzenetét: vajon külső vagy belső megtisztulásról van szó? Belülről olyan vagyok, mint a patyolat, ezért arra jutottam, hogy csakis a külsőmre, pontosabban a környezetemre vonatkozhat a jóslat.

Otthon komoly harcot vívok a porral. Van egy ezeréves Rakéta porszívóm, még a nagymamámtól örököltem. Közel áll hozzám ez a gép, de be kell látnom, hogy takarításra már lényegében alkalmatlan. Amikor használom, akkor azt az egész ház hallja, de a por és a kosz mennyisége alig-alig csökken a nappaliban. A horoszkópom hatására úgy döntöttem, hogy továbblépek. Vettem egy remek vezeték nélküli álló rúdporszívót.

Sohasem gondoltam, hogy egyszer megszeretem a porszívózást. Pedig ez történt velem. Korábban havonta csak egyszer és komoly belső küzdelem árán kezdtem neki a takarításnak. Most a szombat délelőttök fénypontja a porszívózás.

Egy Dyson V12 Detect Slim Absolute álló porszívó került a gardróbomba. Fél havi fizetésembe került. De megérte. Annyira szép tárgy, hogy kezdetben naponta elővettem és csak gyönyörködtem benne. A férjem kezdett gyanakodni, így most már ilyen vizuális céllal csak akkor veszem elő, amikor életem párja alszik. Szerencsére sokat alszik. Természetesen nem csak nézegetni szoktam a porszívót, hanem munkára is fogom. Remekül dolgozik a parkettán és a szőnyegen is. Imádom az erős lézerfényét, ami jól láthatóvá teszi a kanapé alatt a legapróbb porszemeket is. És persze nem csak láthatóvá teszi, hanem el is tünteti.

Az álló porszívóm végén egy egész digitális laboratórium helyet kapott. Egy színes kijelző, amely „élőben közvetíti” azt, hogy éppen milyen méretű porszemekkel harcol a masina. De ennél sokkal fontosabb a HEPA szűrőrendszere. Igazi városi ember vagyok: kezdődő poratka allergiám van. Így fontos számomra a jó szűrő, amely garantálja a porszívózás közben is a tiszta levegőt. Egy töltéssel a gép 60 percig működik, ez számomra pontosan elegendő. Imádom, hogy nincs kábel, a Rakéta esetében rengeteget bukdácsoltam a zsinórokban. Egyszer akkorát estem takarítás közben, hogy a férjem is felébredt a jajgatásomra.

A rúdporszívóm 2,2 kg súlyú. Ez talán soknak tűnhet, de természetesen nem az. Hiszem legtöbbször nem a levegőben tartom, hanem a padlón, így a súly nagyobbik része a talajt nyomja. Abban a néhány percben pedig, amikor a mennyezeti pókhálókat tüntetem el, simán elbírom. Apropó pókhálók. Mivel hiszek a horoszkópokban, kitalálhattad rólam, hogy babonás ember vagyok. Pókot sohasem porszívózok fel. Ilyenkor előveszem a hosszú nyelű seprűmet és arra ráügyeskedem a kis állatot, majd kiviszem az erkélyre és a muskátlikon szabadon engedem. Buddha minden lény iránti feltétel nélküli tiszteletre és szeretetre tanít bennünket. Igyekszem megfogadni. Egyre gyakrabban poloskák is előfordulnak a lakásunkban, ezek esetében nem vagyok könnyű helyzetben a tanítási elvek betartása kapcsán. Egyelőre a poloskák a Dysonban végzik, de igyekszem fejlődni.

A férjem is megszerette a masinát. Az álló porszívó egy mozdulattal átalakítható kézi porszívóvá. Így már lehetséges vele alaposan kitakarítani az autónk kárpitját és csomagtartóját is. Természetesen az, hogy a férjem megszerette ezt a funkciót, nem azt jelenti, hogy használja is. A kocsit is én porszívózom, miután végeztem a lakással.

Természetesen semmi sem tökéletes. Még a Dyson sem. Bár közel van hozzá. Ugyanis felmosni nem tud. Talán ha a horoszkópom kicsit direktebben fogalmazott volna és azt jósolta volna, hogy egy Rowenta RH9690WO X-Force Flex 8.60 hozza el számomra a megtisztulást 2023-ban, akkor most a felmosáshoz nem kellene vödröt és felmosót használnom. Sebaj, majd 2024-ben jön a Rowenta. Vagy a következő életemben. Ahogyan a horoszkópom akarja.

 

További cikkek:

Zodiákus gyertyák

Napi horoszkóp, 2022. június 12.

A szombati nap isteni üzenete – Pihenj egy kicsit

Napi horoszkóp, 2022. június 11.