A Kapcsolatok és Intellektus Szerepe: A Mars jegyváltása a Mérlegben és hatása a kapcsolatokra és intelligenciára

Az augusztus 27-én érkező Mars a Mérleg jegyébe lép, és egészen október 12-ig ott marad. Ez az időszak a kapcsolatok és az intellektus szerepét állítja előtérbe. Fontos lesz számunkra megvizsgálnunk és mérlegre tennünk a kapcsolatainkat, és döntéseket hoznunk a múlt és a jövő között. A Mars a Mérleg jegyében a békés és nem erőszakos harc szimbóluma, hasonlóan Gandhihoz, aki ebben a jegyben született. Bármilyen konfliktus is jelen van, a Mérlegben járó Mars segíthet békés megoldásokat találnunk. A Mars jegyváltása a Szűz csillagképet érinti, ahol lehetőségünk nyílik a tapasztalatok rendszerezésére és az előrehaladásra. Az indiai asztrológiában ez a jegyváltás az Uttara Phalguni holdházat érinti, ami az akarat erőszakmentes érvényesítésével kapcsolódik.

istockphoto-514731333-612x612.jpg

Augusztus 27-én, 15:20-kor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. A tüzes planéták levegős jegyekben előtérbe helyezik a kapcsolatok fontosságát, a Mérleg esetében pedig ez különösen igaz, hiszen ezt a jegyet a kapcsolatok szimbólumaként is emlegetik. Ugyanakkor az intellektus is fontossá válik; igény születik a tapasztalatok, gondolatok másokkal történő megosztására is.

Egészen október 12-ig tartózkodik a Mars a Mérlegben. Ez az időszak alkalmas arra, hogy kapcsolatainkat mérlegre tegyük – a múlt vagy a jövő serpenyőjére. Nem könnyű a döntés, a választás, de szükséges. A két ellentétes energia – tűz és víz – szintetizációja is nehéz, de ha megtaláljuk az utat ehhez, mindjárt tisztábban láthatunk mindent.

A békés, nem vérontással járó harcokat is a Mérleg-Mars jelképezi – gondoljunk csak például Gandhira, aki ennek egyik kitűnő képviselője, ráadásul a Mérleg jegyében is született.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!