A karma-asztrológia

 

A karma-asztrológia nyilvánvalóan a karmával, a „kerékkel” foglalkozik. A jelenlegi inkarnáció minél mélyebb szintről való megragadását, feltárását kutatja fel, a személyes felelősség kihangsúlyozásával és személyre visszautaló magatartásával, a személyes „emlékezés” aktiválásával, az ébresztés nehézségeit felvállalva.

Nem a technika és a karma-asztrológia eszközei a legfontosabbak, hanem a szemlélet, nyilván ezt eszközök sokasága ás alkalmazhatósága alapozza meg. Kihangsúlyozott, hogy csak következmények vannak, az okozatoknak okai vannak magában a személyben, az ő inkarnálódott energetikájában. Nem csak a tetteknek, a gondolatoknak, az érzelem és vágyvilágnak is következményei vannak. Lehet azt gondoljuk, hogy a mentális folyamatok rejtve maradnak, de NEM…mindenki saját magán kezdje és végezze az önismeretet. A karma-asztrológia a személyesség és felelősség asztrológiája. Tudatosságot kér az Egyetemesség tőlünk, odafigyelést és tanulást, megértést.

 

Karmikus tévhitek

Miért nem tetszik az, amikor úgy fogalmaznak, hogy az Uránusz okozott egy balesetet? Mert  személytelen marad az ember, ha külső okozókat tesz felelőssé és ez asztrológiai körökben gyakran előfordul. Ha egy bolygó az okozó, akkor csak egy külső tudást szeretnének elsajátítani, ami megmutatja előre, hogy merre van az utunk, hogy hogy tudunk kikerülni nem tetsző dolgokat….Így marad az ember személytelen, és soha nem tudja ezzel megismerni önmagát, még ha az asztrológia csínját-bínját megismeri is. Egyébként nagyon sajnálom, hogy ezt asztrológiának nevezik.

 

A Karma és a sors

A karmát sokan végzetnek, elrendeltetésnek tartják, és ezzel együtt az életet végesnek. Azt gondolják, hogy a Sorsunk megírattatott, és csak elszenvednünk kell, végig kell éljük. Ez kizárja a jelzőrendszerek és visszacsatolások értelmét is, a szenvedés és fájdalom, balszerencsék figyelmeztető jelzéseit. Sokan azt gondolják (még asztrológusok is), hogy csak azt tehetjük meg, ami a sorsunkban benne van, amit a képletünk mutat, amit az Életfeladatunk jelöl, otthagyva saját magukat a többi területen, a személyes felelősségvállalástól, a tudatosságtól – és ennek következtében a valós önismerettől is -, megfosztva saját magukat. Ez a nézet megfosztja az embert az összefüggések felismerésétől, és magára hagyja a dilemmáival, a problémáival, elveszi a cselekvés és megoldhatóság képzetét és hitét is. Ezzel a nézettel bezárulnak az ember előtt az ajtók. Hogy gondolhatjuk, hogy a képlet előírja az életünket? Hogy lehet az ember felelőtlen, hogy mástól várja a megoldást a saját, személyes életére, figyelmen kívül hagyva önmagát?

 

Nem arról szól, hogy „ez az Életfeladatod, és ezt kell teljesítened”, nincs kijelölt út, csak a Teljesség, az Egység, a személyes felelősség útja. Az Életfeladat csak egy „szamárvezető”, egy Cél, de attól az élet még teljes, nem kell bekorlátoznia az embernek magát a képlete börtönébe, hogy „csak ez van benne”. A teremtési folyamatok személyünkön keresztüli ismerete vezet el ahhoz, hogy megismerkedjünk magunkkal, a világunkkal. Egy biztos: amíg a számítógép képernyőjén keresztül élünk, tanácsot várva a bizalmasnak vélt tanácsadótól, vagy buddhista mestertől, addig nem lehetünk önmagunk. Élni merni kell, ennek kockázatával együtt. Egy út van: a SAJÁT ÚT, annak minden gondolatával, vágyával, a maga következményével. Nem vitás, hogy minden ember tudatosan boldogságra vágyik, na de tudattalanul, már nem biztos, mert ha figyelembe kezdi venni a gondolatait, szavait, érzéseit, félelmeit, rájöhet saját magán belül az okozókra.

 

A karma-asztrológia és eszközei

A karma-asztrológia nem többet, csak annyit vesz alapul, hogy csak a személyes felelősség felvállalása vagy elvetése létezik, ezért is karma-jelölő (többek között) a Szaturnusz, aki erre vigyáz a személyen keresztül. Nincs kötelező karma, egy élet és ezzel együtt egy személy, különböző szinteken és utakon bontakoztathatja ki magát, a megélés nem korlátozódik az asztrológus által kijelöltre. A fontos az, hogy merjünk tudatában lenni önmagunknak, még ha fájdalmas is. Ha a célkitűzéseinket ismerjük, az odavezető út bármerre vezethet, merjünk magunk eszköztárából mindent felhasználni. Mára már annyira lefokozták az ember kreativitását, önbizalmát, hogy minden problémájára tanácsadót keres és konkrét megoldást vár.

 

A karma-asztrológia eszköztára a hagyományos asztrológia eszköztárát alapul véve más eszközöket is használ, azonban ez nem szélesíti az élet lehetőségeit, hanem az eredetre ad mélyebb szintről elképzeléseket. Érvényessége és szavatossága nem a felhasznált asztrológiai eszközökön múlik, azonban segítségül szolgálnak a kifejtésben.

 

Addig mész körbe, míg a CENTRUMODban meg nem találod az Örök Teljességed (D és nem T!!!)

 

Horoszkópok dátuma:

További cikkek

Isten üzenete mára Oroszlán

Isten üzenete mára Oroszlán július 23.–augusztus 23. Szeretettel üdvözöllek, kedves Oroszlán szülött! Ma az Univerzum jelei különösen fontos üzeneteket hoznak számodra. Az asztrológia és a ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Szűz

A Szűz csillagjegyűeknek Isten üzenete mára: megkönnyebbülés és kitűnőség vár rátok. Az Univerzum ma rávilágít az erőfeszítéseitek gyümölcsözőségére, és rádöbbent arra, hogy milyen kiváló munkát ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Mérleg

Isten üzenete mára Mérleg szeptember 23.–október 23. Kedves Mérleg, a csillagok koszorúja ma ragyogásra ébredt, és Isten saját szavait hozta el hozzád. Ne feledd, hogy ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Skorpió

Isten üzenete mára Skorpió október 24.–november 22. Kedves Skorpió, ma Isten hozzád szól, hiszen eljöttél erre a világra, hogy erőteljes erőt és átütő képességeket hozzál ...
Elolvasom
Scroll to Top