A Mars belépése a Mérleg és a Szűz jegyébe: Kapcsolati tisztázás és tapasztalatok rendszerezése

Augusztus 27-én a Mars belép a Mérleg jegyébe, amely a kapcsolatok és az intellektus előtérbe helyezését jelenti. Ez az időszak alkalmas arra, hogy tisztázzuk kapcsolatainkat és döntéseket hozzunk. A Mérleg-Mars békés harcokat és az igazságért való pacifista küzdelmet jelképez. Ellenőriznünk kell a makacs dühünket, hogy a viták békésen rendeződjenek, legyen szó szerelemről, barátságokról vagy üzleti kapcsolatokról. A Mars a Szűz csillagképébe is belép, ami a tapasztalatok rendszerezését és a korábbi erőfeszítéseink eredményeinek beérését jelenti. Az indiai asztrológiában ez a Mars jegyváltása az Uttara Phalguni holdházat érinti, amely az erőszakmentes akarat érvényesítésével kapcsolatos.

Augusztus 27-én, 15:20-kor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. A tüzes planéták levegős jegyekben előtérbe helyezik a kapcsolatok fontosságát, a Mérleg esetében pedig ez különösen igaz, hiszen ezt a jegyet a kapcsolatok szimbólumaként is emlegetik. Ugyanakkor az intellektus is fontossá válik; igény születik a tapasztalatok, gondolatok másokkal történő megosztására is.

Egészen október 12-ig tartózkodik a Mars a Mérlegben. Ez az időszak alkalmas arra, hogy kapcsolatainkat mérlegre tegyük – a múlt vagy a jövő serpenyőjére. Nem könnyű a döntés, a választás, de szükséges. A két ellentétes energia – tűz és víz – szintetizációja is nehéz, de ha megtaláljuk az utat ehhez, mindjárt tisztábban láthatunk mindent.

A békés, nem vérontással járó harcokat is a Mérleg-Mars jelképezi – gondoljunk csak például Gandhira, aki ennek egyik kitűnő képviselője, ráadásul a Mérleg jegyében is született.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!