A pénteki nap isteni üzenete – Az Úr dönti el a csaták kimenetelét

A pénteki nap isteni üzenete

Az Úr dönti el a csaták kimenetelét

Kép: saatchiart

E világ lakóiként bizonyos csatákat kell megvívnunk az életben. Bizonyos döntések viszont kényszerből születnek, mint például egy olyan betegség esetében, amely életmódváltást igényel. Ilyen helyzetekben elsősorban kitartás a lényeg. Más csaták frusztrációban, félelemben, szomorúságban és zavarodottságban térdre kényszeríthetnek bennünket, és próbára tehetik lelki épségünket vagy Istenbe vetett hitünket.

Ezekben az intenzív konfliktusokban emlékezzünk Pál apostol tanácsára, hogy maradjunk szilárdak Istenben, és minden nap vegyünk fel páncélt. Pál a börtönben írta ezeket a szavakat, amikor Jézus követése miatt üldözték. Pál még ebben a helyzetben is arra bátorította felebarátját, hogy tartsa meg a hitet, és harmóniában és szeretetben szolgálja Jézust. Ha hatalmas nehézségekkel kell szembenéznünk, kénytelenek vagyunk harcolni az igazunkért, de fizikai erővel soha nem fogunk megnyerni egy szellemi csatát. Isten erőt ad nekünk, és megvéd minket az Igével, a Szentlélekkel és a feltétel nélküli szeretettel.

Fontos, hogy a harcok során is folytassuk az imádkozást anélkül, hogy elveszítenénk a hitünket. Ne feledd, hogy Isten titokzatos módon működik, ezért néha váratlanul válaszol. Ezért fontos a hit. Amikor imádkozol, kérd Istent, hogy adjon erőt a kitartáshoz, bízz abban, hogy az ő keze vezet téged, és adjon türelmet, hogy elfogadd, hogy minden, ami történik, az ő akarata szerint történik.

Szép napot, hölgyeim

Hozzád hasonlóan én is vágyom a békére. Bízom a bölcsességben, a védelemben és az isteni vezetésben, amely megmutatja nekem az utat.

Sámuel 1. könyve 17:47

És megtudja az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket.