A pénteki nap isteni üzenete – Tudatosan élj és szeress

A pénteki nap isteni üzenete

Tudatosan élj és szeress

Kép: economist

Mi az élet értelme? Isten Igéje szerint ez azt jelenti, hogy állandó, tudatos és tevékeny szeretettel kell szeretni, és segíteni kell másokat abban, hogy elérjék a Krisztusban rejlő lehetőségeiket. Ha úgy szeretünk, hogy nem várunk cserébe semmit, akkor dicsőséget adunk Istennek, és az élet értelmet nyer.

A szentírások szerint az isteni szeretettel való szeretet alapvetően az imádat valódi cselekedete. Ha adakozunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mit kapunk érte, az Úr megjutalmaz minket. Sőt, jót teszünk másokkal. Az adakozásnak örömteli, önkéntes és helyes indítékon alapuló cselekedetnek kell lennie.

Mindannyian lehetnénk jobbak az életben, és a szeretet és a nagylelkűség mintaképei. Például mindig mutass megértést, képzeld magad mások helyébe, hogy megértsd, mit éreznek, és jelenléteddel segítsd őket. Bocsáss meg, tartsd oda a másik orcádat is, légy türelmes, ha látod, hogy valaki nem boldogul, és hagyj minden ítélkezést Istenre. Viszonozza a sértéseket kedvességgel, adományozzon egy jótékonysági szervezetnek, hívja meg vacsorára az apósát, üljön le a földre és játsszon a gyermekével. Testesítsd meg a szeretetet.

Kedves olvasó, mindannyian többet hozhatunk ki a szeretetből.

Szép napot, hölgyeim

Segíts, hogy kevésbé magamra koncentráljak, és jobban odafigyeljek másokra. Taníts meg arra, hogy egészséges és kiegyensúlyozott módon tudatosabb legyek, és mutasd meg, hogyan csináljam.

János 13 : 34

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.