A szerdai nap isteni üzenete – Énekelj egy új dalt

A szerdai nap isteni üzenete

Énekelj egy új dalt

Kép: isteniuzenet22

Isten arra teremtette az emberi elmét, hogy élvezze a zene nagyszerű előnyeit. Amikor egy lélekemelő dalt hallgatunk, hangszeren játszunk, táncolunk vagy énekelünk, gyakorlatilag az agy minden területét aktiváljuk. Amikor énekelünk, más területeket is stimulálunk, amelyek hozzájárulnak az eufória érzéséhez.

Egy gyönyörű dallam úgy megnyugtatja a lelket, mint semmi más. A lágy, harmonikus zene számos mentális probléma, köztük a depresszió és a szorongás, valamint az olyan neurológiai rendellenességek, mint az agykárosodás és az iszkémiás stroke kezelésében hatékony. A zene képes felemelni a lelkünket, rávenni minket, hogy legyőzzük az időt. A kisgyermekeket megnyugtatja egy altatódal; a népballadák történeteket mesélnek; a szerelmes dalok gyengéd emlékeket idéznek fel. A szent zene megvigasztal minket, hogy tiszta elmével tudjunk imádkozni Istenhez.

Ha spirituális helyekre megyünk, legyen az egy templom vagy egy hegycsúcs, a zene fokozhatja az élményt. Ha inspiráló zenét hallgatunk és himnuszokat énekelünk az isteni szeretetre, közelebb kerülünk az Úrhoz. A zene elősegíti az elfogadást és a bizalmat, és fogékonyabbá tesz bennünket azokra az igazságokra, amelyeket Isten közvetíteni akar nekünk. Énekelj, valahányszor késztetést érzel rá.

Szép napot, hölgyeim

Vezess engem olyan zenei választások felé, amelyek felemelik a szellememet és megnyugtatják a lelkemet, és segítenek dicséretet énekelni a szívem mélyén.

Zsoltárok 40:4

És új éneket adott szájamba, a mi Istenünknek dicséretét; sokan látták és megfélemlettek, és bíztak az Úrban.