A szerdai nap isteni üzenete – Isten megoldja a problémákat

A szerdai nap isteni üzenete

Isten megoldja a problémákat

Kép: pixabay

A zsoltárok számos fejezetében olvashatjuk, hogy Dávid dicsőíti Istent. Az 5. zsoltárban Dávidot megdöbbentette és összezavarta ellenségeinek száma, de feltétlenül bízott Istenben, és könyörgött neki, hogy mutassa meg neki az egyenes és keskeny utat, amelyen járhat. Dávid tudta, hogy igaza van, és hogy Isten megérti és segít neki.

Dávid szenvedélyesen szerette Istent. A Zsoltárok 5:7-ben a király elismeri az Úr szeretetét és jóságát, és kifejezi készségét, hogy tiszteletteljes félelemmel imádja őt. Bízik Isten képességében, hogy felismeri hűségét, felajánlja neki a boldogtalanságtól való megszabadulást, és megszabadítja őt ellenségeitől.

Krisztusban hívőként nem szeretjük, ha ellenségeink vannak. A Biblia azt tanítja, hogy szeressük egymást, és jó lenne azt hinni, hogy mindenki így érez. A rideg valóság az, hogy egyes emberek nem szeretnek minket, és problémákat okoznak nekünk, sőt, talán még bántani is akarnak minket. Meg kell próbálnunk meggyógyítani ezeket a stresszes kapcsolatokat, de ez nem mindig lehetséges. Sok helyzetben csak imádkozni tudunk.

Ha nehéz helyzetben vagy, igazságtalan bánásmódot szenvedtél el, és nem tudod, mit tegyél, kövesd Dávid példáját, és kérd Istent, hogy irányítsa lépteidet. Isten a maga idejében megoldja a konfliktust, de addig is vigaszt nyújt neked, és segít, hogy legyőzd a nehéz helyzeteket.

Jó reggelt, hölgyeim,

Védj meg a haszontalan konfliktusoktól és azoktól, akik ártani akarnak nekem. Inspirálj békés megoldásokkal és biztonsággal a te hatalmas erőddel.

„Örvendezzenek mindazok, akik hozzád menekülnek, ujjongjanak szüntelenül. Te védelmezed őket, és benned örvendeznek mindazok, akik szeretik a te nevedet. Uram, te megáldod az igazat, mint egy pajzs, úgy borítja őt a te jóindulatod.”