A szerdai nap isteni üzenete – Mindennapi kenyér

A szerdai nap isteni üzenete

Mindennapi kenyér

Kép: gallery247

Isten megígéri, hogy lelkileg táplál bennünket, mert mindig kenyeret akar nyújtani nekünk. Ma a kenyér jelentőségéről beszélünk azok számára, akik Isten országához tartoznak.

Először is, a kenyér az isteni Ige képviselője. Amikor az izraeliták átkeltek a sivatagon Kánaán földjére, Isten mannát küldött nekik, hogy táplálja őket, de ők panaszkodtak, mert többet akartak. Nem értették meg, hogy a manna nem csupán étel volt, hanem az isteni Ige étel formájában. Ez fizikai és szellemi táplálék volt.

A kenyér az életszükségleteket jelképezi, azt, amire szükségünk van a mindennapi túléléshez és a jó közérzethez. És az utánpótlás. Ugyanakkor a Példabeszédek 14. könyvében emlékeztetnek minket arra, hogy meg kell dolgoznunk a kenyérért. Ha lusták vagyunk, nem lesz mit az asztalra tenni. Igaz, hogy Isten gondoskodik, de nekünk is ki kell vennünk a részünket.

A kenyér az üdvösséget és a lelki táplálékot is jelképezi. Jézus azt mondta, hogy ő az élet kenyere. Az utolsó vacsorán elveszi a kenyeret, megtörik, mindegyik tanítványnak ad egy falatot, és azt mondja: „Egyetek, mert ez az én testem”. A Miatyánkban a „mindennapi kenyerünket add meg nekünk” kifejezés azt jelenti, hogy arra kell kérnünk Istent, hogy fizikailag és lelkileg is támogasson minket.

Kedves olvasó, Isten azt akarja, hogy bízzál benne a szükségleteidben, legyenek azok fizikai, mentális, érzelmi vagy lelki szükségleteid. Fordulj hozzá, és bízz benne, hogy elküldi neked a „mannát”, amellyel szembenézhetsz a mindennapokkal.

Szép napot, hölgyeim

Köszönöm neked, mert te vagy az éltető kenyér, az én igaz barátom és bizalmasom olyankor, amikor bizonytalannak érzem magam és a jövőmet. Köszönöm, mert azzal töltöd meg a szívemet, amire igazán szükségem van: szeretettel.

Máté 6 : 11

„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.”

További cikkek

holnapi szerelmi horoszkóp Ikrek

Holnapi szerelmi horoszkóp Ikrek május 22.–június 21. Dátum: 2024. július 18. Kedves Ikrek, üdvözöllek a szerelmi horoszkópban! Ahogy mindig, most is izgalmas és változatos időszak ...
Elolvasom

holnapi szerelmi horoszkóp Oroszlán

Holnapi Szerelmi Horoszkóp Oroszlán július 23.–augusztus 23. 2024. július 18. Kedves Oroszlánok, üdvözöllek a holnapi szerelmi horoszkópban! Ahogy mindig, most is az asztrológia fényében próbálom ...
Elolvasom

holnapi szerelmi horoszkóp Szűz

A szűz jegyűeknek született személyiségek május 24. és szeptember 22. között születtek, és az elemük a föld, valamint a bolygójuk pedig a Merkúr. Az előttünk ...
Elolvasom

holnapi szerelmi horoszkóp Mérleg

Azt kell mondanom, hogy a Mérleg jegyűek titokzatos és izgalmas időkön mennek keresztül a szerelmi életükben. A mai naptól kezdve egészen 2024. július 18-ig fennálló ...
Elolvasom
Scroll to Top