A szerdai nap isteni üzenete – Szabadulj meg a bajkeverőktől

A szerdai nap isteni üzenete

Szabadulj meg a bajkeverőktől

Kép: pixels

Találkoztál már bajkeverőkkel? Ők azok az emberek, akik szeretnek problémákat okozni. Mindannyian találkoztunk már bajkeverőkkel az életünkben. A Bibliában „gúnyolódóknak” vagy „beképzelteknek” nevezik őket: olyan emberek, akik mindig vitatkozni, veszekedni, kiabálni és ellenkezni akarnak. De mit tehetünk, ha valaki a baráti vagy rokoni körünkben mindig így viselkedik?

Ha elolvassuk a Szentírást, a Példabeszédek 22:10 azt mondja, hogy távol kell maradnunk ezektől az emberektől, el kell engednünk őket. Ez elég drasztikusnak tűnhet, ezért gondolkodjunk el a közmondásban rejlő bölcsességen. A veszekedős, arrogáns és énközpontú ember szereti a káoszt, nem tiszteli a tekintélyt, és általában nem akar tanulni. A büszkeség elvakítja őket a konfliktusokkal és a károkkal szemben, amelyeket szavaikkal és tetteikkel okoznak, és nem törődnek azzal, ha észreveszik.

Néha a trauma miatt viselkednek így ezek az emberek, de ha segítséget kapnak, akkor észhez térhetnek. Ha azonban nem veszik észre, hogy a viselkedésük problémás, vagy nem hajlandóak elfogadni a segítséget, akkor a legjobb, ha elhatárolódsz. Imádkozz értük, de ne árts magadnak azzal, hogy a társaságukban vesztegeted az idődet.

A bajkeverők nem követik Jézus példáját. Valójában Isten az egész Bibliában megdorgálja őket. De ahogy az isteni Ige sugallja, ha távol maradunk ezektől az emberektől, a veszekedések megszűnnek. Ez egy nagyon egyszerű megoldás, és jogod van a békés kapcsolatokhoz, kedves olvasó.

Szép napot, hölgyeim,

Szeretnék békés, kölcsönös tisztelettel, jósággal és érzékenységgel teli kapcsolatokat. Köszönöm, hogy segítettél nekem ilyen kapcsolatokat teremteni, és megszabadulni a káros kapcsolatoktól.

Példabeszédek 22:10

Űzze el a gúnyolódót, és a viszály eltűnik, a veszekedés és a sértegetés megszűnik.