A szerdai nap isteni üzenete

A szerdai nap isteni üzenete

Arra vagytok hivatottak, hogy mindenkit szeressetek

Kép: thedivinemercy

Kétségtelen, hogy Isten azt akarja, hogy szeressük és gondoskodjunk egymásról. A János 13:34-ben Jézus azt mondja: „Új parancsolatot adok nektek: szeressétek egymást. Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket.” Észrevettem volna, hogy nincsenek kivételek: könnyű szeretni a kedves embereket, de mi van azokkal, akiket elönt a gyűlölet? Bármilyen nehéz is, arra vagyunk hivatottak, hogy mindenkit szeressünk, mint Krisztus testvéreit. Lehet, hogy bizonyos viselkedéseket nem értékelünk, de a legjobb út mindig a szeretet.

A Máté 5:46-ban Jézus azt kérdezi: „Mi érdeme van abban, ha csak azokat szeretjük, akik szeretnek titeket?” Ezzel lényegében azt jegyzi meg, hogy ha csak a jó embereket szeretjük, akkor nem követjük szó szerint az isteni parancsolatot. Senki sem mondja, hogy könnyű szeretni az ellenségeinket, és jót kívánni azoknak, akik ártanak nekünk. Nehéz pozitív érzéseket táplálni azok iránt, akik gyűlölnek, rosszul bánnak másokkal vagy üldözik őket. Ösztönösen úgy gondoljuk, hogy a rossz emberek megérdemlik a szenvedést. De ha elfogadjuk a kihívást, hogy szeressük azokat, akik nem tűnnek szeretetre méltónak. Isten a mi oldalunkon áll, és békére lelhetünk abban a tudatban, hogy azt tesszük, amit az Úr elvár tőlünk.

Imádkozzatok ellenségeitekért, azokért, akik rosszat mondanak rólatok és rosszul bánnak veletek. Imádkozzatok, hogy szeretetetek közvetlen tükörképe legyen az irántuk való isteni szeretetnek, és imádkozzatok, hogy szívük az Úrhoz forduljon. Ezután imádkozzatok a békéért.

Szép napot, hölgyeim

Olyan akarok lenni, mint te, és megbocsátani azoknak, akik megbántottak. Fogj kézen, és taníts meg a megbocsátás igazi jelentésére.

Máté 5: 44

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket.