A szombati nap isteni üzenete – Atyám, bocsáss meg nekik

A szombati nap isteni üzenete

Atyám, bocsáss meg nekik

Kép: vistapointe

Atyám, bocsáss meg nekik„: ezeket a szavakat Jézus mondta a kereszten kínlódva, meztelenre vetkőztetve és a katonák által kigúnyolva. Ilyen körülmények között a megbocsátás lehetetlennek tűnik, Jézus mégis arra kérte az Atyát, hogy bocsásson meg ezeknek az embereknek, és azzal igazolta őket, hogy nem tudták, mit tesznek. Következésképpen nekünk is képesnek kell lennünk megbocsátani bárkinek bármit.

Ha valaki vagy valami megbánt minket, a megbocsátás fontos lépés a gyógyulás felé. Ha hajlandóak vagyunk megbocsátani, meggyógyíthatjuk a kapcsolatot és helyreállíthatjuk a bizalmat (kivéve, ha a másik személy ismételten megsért vagy megbánt minket). Bizonyos körülmények között, például bántalmazás vagy fizikai erőszak esetén nem kívánatos a kapcsolat újjáépítése, de a megbocsátás ugyanúgy szükséges. Minden jogunk megvan ahhoz, hogy úgy érezzük, hogy megbántottak minket, de ha megbocsátunk annak a személynek, aki rosszul bánt velünk, akkor az a személy megkapja a mi kegyelmünket, ugyanazt a kegyelmet, amit Isten ad nekünk.

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy egyetértünk az elkövetett gonoszsággal, hanem azt, hogy megszabadulunk a haragtól, amely megrészegít bennünket. Néha időbe telik, amíg egy megromlott kapcsolatot meggyógyítunk és visszanyerjük a bizalmat, de valakinek először ki kell nyújtania az olajágat, felajánlva a megbocsátást és a békés megoldást. Jézus nemes gesztust tett, amikor arra kérte Istent, hogy bocsásson meg azoknak, akik keresztre feszítették őt. Emlékezz az ő példájára, ha úgy gondolod, hogy nem tudsz megbocsátani valakinek.

Szép napot, hölgyeim,

Szeretnék megszabadulni és megtisztulni az elfojtott haragtól, és arra kérlek, hogy segíts nekem. Vezess engem a megbocsátás útján, hogy megszabadulhassak az érzelmi terhektől.

Lukács 23 : 34

Jézus pedig mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit tesznek.” Ruháján sorsot vetve megosztoztak.