A szombati nap isteni üzenete – Az Istennel kötött szövetség

A szombati nap isteni üzenete

Az Istennel kötött szövetség

Kép: paulusdom

A szövetség fontosabb, mint az ígéret vagy az elkötelezettség. Az ókorban ez volt a megállapodás általános formája. Izrael történelmének különböző időszakaiban Isten szövetségeket kötött a zsidó néppel. Noéval kezdődött, akinek megígérte, hogy nem küld újabb özönvizet, hogy eltörölje a világot, és a szövetséget a szivárvány pecsételte meg.

Az Úr szövetséget kötött Ábrahámmal, hogy összegyűjti Izrael népét. Az 1Mózes 12. fejezetében Isten azt mondja Ábrahámnak, hogy gyűjtse össze a családját, és hagyja el a várost, hogy elinduljon arra a földre, amelyet megmutat neki, az ígéret földjére: megígérte neki, hogy ha követi az utat. nagy örömöket hoz Izraelnek.

Figyeljük meg a „ha” szót a szövetségben. Ha Izrael népe teljes mértékben elkötelezte volna magát az Úr útjainak követése mellett, akkor nagy örömökben részesülne, és átadná azokat a világnak. Ha elfordultak volna, Isten nem bánt volna velük kedvezően.

Hasonlóképpen, Krisztus által nekünk is szövetségünk van ma Istennel, de a „ha” mindig ott van. „Ha” elkötelezetten követjük az Úr útjait, akkor Ő kiárasztja ránk kegyelmét és áldásait, nemcsak a mi javunkra, hanem mások javára is. De miért nem adja Isten automatikusan az Ő kegyelmét? Mert Ő szabad akaratot ad nekünk, vagyis azt a választást, hogy teljes szívünkből szeressük Őt. És örül, amikor ezt tesszük.

Kedves olvasó, az az imám, hogy kötelezd el magad, hogy az Úr útját kövesd, aki ragyogni akar rajtad keresztül. Ajánld fel egész szívedet Istennek, elkötelezve magad a Jézus Krisztusban kötött szövetség mellett. Legyetek biztosak abban, hogy az Úr megteszi a magáét.

Szép napot, hölgyeim

Add, hogy ma teljes mértékben higgyek és rábízhassam magam a te akaratodra. Segíts legyőzni minden ellenállást.

1 Mózes 12 : 3

És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

További cikkek

A végtelen angyali energia – Frappáns üzenetek a mai napra

Drága Olvasó! Az alábbi sorokban megosztom veled az angyali üzenetet a mai napra, 2024. május 28-ára. Ez a különleges nap tele van végtelen angyali energiával, ...
Elolvasom

Ne várj olyanra, ami nem ér meg téged – Az időnket nem éri meg pazarolni

Az élet egy folyamatos tanulópálya, amely során mindannyian szembesülünk kihívásokkal és nehézségekkel. Ahhoz azonban, hogy igazán boldoguljunk és teljes életet éljünk, fontos, hogy megtanuljunk adni ...
Elolvasom

Meglepetés: Tedd a szerelmi életet egy generál horoszkóp jósára!

Sokan a horoszkópokat és az asztrológiát követik, hogy betekintést nyerjenek a jövőjükbe és megértsék a kapcsolataikat. Ezért nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy az ...
Elolvasom

Napi horoszkóp, 2024. május 28.: Félelmek és csillagjegyek – Ismerd meg, mi nyomasztja leginkább a csillagjegyed!

Kos (március 21 – április 19) A Kosoknak a legnagyobb félelme a kudarc. Nagyon ambiciózusak és versenyszelleműek, ezért mindent megtesznek azért, hogy sikeresek legyenek. Azonban ...
Elolvasom
Scroll to Top