A szombati nap isteni üzenete – Istenben való bizalom

A szombati nap isteni üzenete

Istenben való bizalom

Sok mindenben megbízunk anélkül, hogy megkérdőjeleznénk őket. Bízunk abban, hogy a nap minden reggel felkel és ragyog, hogy megcsodálhassuk a dicsőséges isteni teremtést. Bízunk abban, hogy az orvos által felírt gyógyszer gyógyít. Bízunk abban, hogy a szék, amelyen ülünk, nem fog eltörni. Sok olyan helyzet van, amellyel bizalommal nézünk szembe, de amikor az isteni ígéretekről van szó, néha létezünk.

A Zsoltárok 37:3-ban ezt olvassuk: „Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.” Ez azt jelenti, hogy ha teljes mértékben az Úrba vetjük bizalmunkat, akkor jót teszünk, mert bízunk szerető Atyánkban. És így biztonságban leszünk. A Szentírásban azt olvassuk, hogy ha bízunk Istenben, akkor aggodalomtól mentesen és bátran fogunk élni. Nem hagyjuk, hogy az önsajnálat akadályozzon bennünket, sem azt, hogy a csalódások megállítsanak bennünket.

Hinni fogunk abban a tudatban, hogy Isten megtartja ígéreteit. Az Istenbe vetett bizalom a körülményektől függetlenül segít felismerni a bennünk lévő isteni jelenlétet.

Az Úr megérdemli a bizalmunkat: Ő mindig mellettünk van, minden helyzetben, még akkor is, ha nehézségekbe ütközünk. Bízzatok tehát benne és tegyetek jót. Válaszd a hitet, mert az Úr hűséges és irányítja utadat. Ma örüljetek az ő igazságának.

Szép napot, hölgyeim

Miért kételkedem? Segíts, hogy gondolataimat és érzelmeimet kiegyenlítsem és felemeljem, hogy szilárd alapom legyen a hitben.

Zsoltár 37 : 3

Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.