A szombati nap isteni üzenete – Képzeld magad valaki más helyébe

A szombati nap isteni üzenete

Képzeld magad valaki más helyébe

Jézus az ítéletről beszél, mondván: „Ne ítéljetek, és nem ítéltetek meg” (Máté 7:1). Alapvetően azt jelenti: „Ne mutogass ujjal a felebarátodra, ha te magad sem vagy hibátlan”. Mindenki ítélkezik mások felett, a lényeg, hogy kérjük Istent, segítsen megérteni.

Amikor lélegzetet veszünk és Istenhez fordulunk, a Szentlélek jóindulattal és belátással tölt el bennünket, és így észrevehetjük, hogy egy bizonyos személy nehéz harcot vív, vagy egyszerűen nem tud kapcsolatba lépni senkivel, mert fél, dühös vagy depressziós. Néha viszont igazságtalanul ítélünk meg valakit, akinek nem ugyanazok a meggyőződései, mint nekünk, még akkor is, ha nem ismerjük sem a múltját, sem az életútját. Mindenesetre ez az ő útja, és még ha nem is értünk egyet vagy nem értjük meg, akkor is támogathatjuk az illetőt a megpróbáltatásai során. Ha jobban ismernénk őt, kevésbé ítélkeznénk.

A Biblia azt mondja, hogy Isten ismeri minden gyermeke szívét. Talán ezért is olyan nagylelkű és irgalmas. Ma, kedves olvasó, tudatosan döntsd el, hogy nem csak azt mondod, hogy nem akarsz ítélkezni, hanem ténylegesen meg is teszed, adj az embereknek esélyt a kételkedésre. Legyetek nagylelkűek és könyörületesek, akárcsak a mi Urunk, Jézus.

Szép napot, hölgyeim

Mutasd meg nekem a jóindulat és a nagylelkűség útját, hogy képes legyek meghallgatással, türelemmel és megértéssel támogatni mindenkit, akivel találkozom.

Zsidók 13 : 1

A testvéri szeretet legyen maradandó.