A szombati nap isteni üzenete – Keress egy igaz Mestert

A szombati nap isteni üzenete

Keress egy igaz Mestert

Kép: catholic

A Biblia arra tanít bennünket, hogy az Ige ismerői legyünk. Csodálatos, hogy a tanítások írott formában vannak, amelyeket bármikor elolvashatunk, amikor csak akarunk.

A Szentírás azt is mondja, hogy bölcs dolog olyan tanítót keresni, aki elmagyarázza nekünk az Ige jelentését. Az Efézusiakhoz írt levélben Pál azt állítja, hogy Isten néhány embernek megadta a tanítás ajándékát, hogy bátorítsanak és felkészítsenek másokat Krisztus munkájára. Igaz, hogy magunktól is felfedezhetjük az igazságot, de mint tudjuk, egy jó tanító segíthet megérteni olyan dolgokat, amelyeket magunktól nem fogunk megérteni.

Ha egyre inkább Jézushoz szeretnénk hasonlítani, a Biblia azt tanácsolja, hogy keressünk hiteles tanításokat, amelyek a helyes irányba vezetnek. A Péterhez írt második levélben az áll, hogy vannak hamis próféták és tanítók, akik nem Istennek szolgálnak, és akik a saját kényük-kedvük szerint értelmezik az Írásokat. Ezért van szükségünk tanítókra, akik megmutatják nekünk Isten Igéjének igazságát.

Kedves olvasó, miközben tovább olvasod a Szentírást, kérd Istent, hogy engedje, hogy jó tanítókkal találkozz.

Szép napot, hölgyeim

Vezess engem a megfelelő tanítókhoz, akik növelik és elmélyítik tudásomat a te igédről és a te akaratodról.

Lukács 6:40

Egyetlen tanítvány sem nagyobb, mint a tanítója. De ha valaki mindent megtanult, akkor ugyanolyan lesz, mint a tanítója.