A tizenkét zodiákus jegy részletes jellemzése

Az állatövi jegyek vagy más néven csillagjegyek a horoszkópok és csillagjóslatok fontos elemei. A zodiákus az égbolton végighúzódó ösvény, amelyen a Nap látszólagos útját követve az egyes csillagképekben jár. Ezen csillagképekhez kapcsolódóan alakult ki a tizenkét zodiákus jegy, melyek mindegyike más és más jellemzőkkel rendelkezik.

Kos (március 21. – április 20.)

Kezdetnek született Kos jegyében, az energikus és lendületes tűz elemhez tartozik. A Kosok erős, bátor és akcióorientált személyiséggel rendelkeznek. Határozottak és célratörők, szeretnek vezetői szerepet vállalni. Általában függetlenek és határozottan járnak végig az útjukon.

Bika (április 21. – május 20.)

A bika az erő és a stabil szerkezet jelképe. Az eleme a föld, így kézzelfogható és gyakorlatias emberek. A Bika jegyében születettek hűségesek és kitartóak, nagy érzéketlenséggel a részletekre figyelnek. Szeretik a biztonságot és a kényelmet.

Ikrek (május 21. – június 21.)

Az ikrek az elemi folyamatok jelképei. Az Ikrek jegyében született emberek kommunikatívak, érdeklődők és változékonyak. Kiváló szónokok és kapcsolatteremtők. Az ikrek nyitottak az új tapasztalatokra és gyorsan alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

Rák (június 22. – július 22.)

A rák az érzelmek és az intuíció jelképe. Az érzékenység és a gondoskodás szimbóluma. A Rák jegyében születettek kedves és gondos emberek, akik kifejezetten családcentrikusak. Az érzelmeik mélyek és erősek, és nem félnek megmutatni őket.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az oroszlán az öntudat és a hatalom jelképe. Az Oroszlán jegyében születettek ambiciózusak és magabiztosak. Igazi vezetők, akik a figyelem középpontjában szeretnek lenni. Kreatívak és lendületesek, és gyakran nyűgözik le a körülöttük lévőket.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Az eszme és a rend jelképe. A Szűz jegyben születettek rendkívül analitikusak és praktikusak.