A vasárnapi nap isteni üzenete – Jézus nyomdokaiba lépni

A vasárnapi nap isteni üzenete

Jézus nyomdokaiba lépni

Kép: pinterest

Próbáljuk meg elképzelni az életet az első században, amikor Jézus élt. Mindenki róla beszélt a városban, szavai és tettei bosszantották az akkori vallási vezetőket, az a képessége, hogy embertömegeket tudott összegyűjteni, sőt csodákat is tett. Ahogy sétálsz az utcán, találkozol vele, keresztezed a tekintetét, és ő szeretettel mondja neked: „Kövess engem”.

Talán azt kérdezed magadtól: „Vajon mára gondol? Vagy arra hív, hogy hagyjam el a családomat, és kövessem őt városról városra?”. A Bibliában olvasható, hogy néhány férfi és nő mindent hátrahagyva követte őt, és tanítványai lettek, akik hajlandóak voltak minden tanítását meghallgatni.

Jézus továbbra is arra kér minket, hogy kövessük a nyomdokait. Azt akarja, hogy tanítványai örömmel fogadják szavait, hogy lelkileg felemelkedjenek. Lelkét is adja nekünk, hogy vezessen minket, hogy a világosság és a szeretet jelzőfényei legyünk a világban.

Isten akarata, hogy Jézus nyomdokaiba lépjünk. Hogyan tehetjük ezt meg? Azáltal, hogy jobban megismerjük őt az Úr szaván keresztül. Azzal, hogy ellenállunk a kísértésnek, hogy egyedül navigáljuk földi utunkat. Azzal, hogy odafigyelünk a tanításaira, és mindent megteszünk azért, hogy napjainkban is követni tudjuk őket. Kérjük a Szentlelket, hogy közelebb vonzzon minket Jézushoz, és hallgassunk rá. Jézus mindig szól hozzánk.

Szép napot, hölgyeim

Te vagy az én tanítóm, példaképem és vezetőm, és ma és minden nap követni foglak.

Máté 4 : 19

Azt mondta nekik: „Kövessetek engem, és én emberhalásszá teszlek benneteket!”