A vasárnapi nap isteni üzenete – Segítsenek szavaid másoknak

A vasárnapi nap isteni üzenete

Segítsenek szavaid másoknak

A szavaknak nagy erejük van, bátoríthatnak vagy tönkretehetik az embert. Meggyőződésem, hogy egy beszélgetés első pillanatai a legfontosabbak, mert a választott szavak és hangnem meghatározzák a kommunikáció folytatását. Ha durva szavakkal vagy dühös hangnemmel kezdünk, a másik automatikusan védekezni kezd, vádoltnak vagy sértettnek érzi magát, és védőbarikádot emel.

Ha viszont építő szavakkal, békés hangnemben szólítjuk meg a beszélgetőpartnerünket, a beszélgetés másképp fog alakulni. Ha pozitív szavakkal kezdünk, mint például „Tudom, hogy jót akartál, vagy értékelem az erőfeszítéseidet, de…”, jobb eredményt fogunk elérni, mint ha azzal kezdjük, hogy „Mi a fene bajod van?”.

Az Isteni Ige arra tanít minket, hogy olyan szavakat válasszunk, amelyek segítenek másoknak, ahelyett, hogy demoralizálnák őket. Tisztelettel, kedvesen és udvariasan tudunk bánni azokkal is, akik megsértettek vagy megbántottak minket. Harag vagy elutasítás helyett őszintén és feltétel nélküli szeretettel fordulj azokhoz, akik megbántottak téged. Bizonyára szükséged lesz némi gyakorlásra és Isten segítségére is. Néha hibázni fogsz, de talán tanulhatsz a tapasztalatokból.

Ma figyeljen arra, hogyan kezdjen el bármilyen beszélgetést. Kérd Istent, hogy segítsen neked olyan szavakat mondani, amelyek bátorítanak és támogatnak másokat, függetlenül a te vagy az ő hangulatuktól.

Szép napot, hölgyeim

Kérlek, irányítsd minden szóbeli és írásbeli kommunikációm szavait és hangnemét. Minden, amit mondok és írok, legyen jó és igaz.

Efézus 4 : 29

Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják.