Állatöv, állatövi jegyek (napjegyek)

Mielőtt úgy döntene, hogy elmerül az állatöv és csillagjegyek rejtelmeiben tudnia kell, hogy a csillagjegyek leírása és a horoszkópok az újságokban nem 100%-osan szólnak Önnek. Sok esetben lehetnek pontosak, de messze nem biztosak, tévedhetetlenek. Csak az a előrejelzés lehet kompatibilis az Ön csillagjegyével és a horoszkópjával, ami a pontos születési hely, óra és perc alapján van kiszámolva.

A kör a középpontjával együtt az Egészet, a Teljességet jelképezi. Az állatövi jegyek – a Kostól a Halakig – a körben az óra járásával ellenkező irányban követik egymást. A teljes kör 360°, ezért a 12 állatövi jegyre való felosztáskor minden egyes jegy 30°-os.

Ha az állatövi jegyeket egymás utáni sorrendben nézzük, a Lélek fejlődő tendenciáját fedezhetjük fel bennük, ahogy minden jegy sajátságaiban feltételezi az előző jegy sűrűsödött tapasztalatait, összegzett élményeit. A Lélek fejlődése a Kos teremtési mozzanatától a Halak teljességéig tart.

Az állatövi jegyek (napjegyek) : (Horoszkóp, Állatöv)

Ugyanakkor az újságokban sem minden butaság. Ezek a horoszkópok asztrológusok által vannak összeállítva pontos matematikai számítások alapján amik különböző aspektusokat vesznek figyelembe mint például a Nap és a Hold állása, valamint a többi nyolc bolygó pozíciója. A Napnak van a legnagyobb befolyása az állatövre az összes égi test közül, de nem az egyetlen faktor ami hatással van az emberek viselkedésére, mégis a legfontosabb mindegyik közül.

A jegyeket mindig archetípusoknak kell tekinteni. Mindegyik jegy jelentéstartalma bizonyos értékeket, sajátosságokat foglal magába, s a velük járó testi-lelki, értelmi-szellemi magatartást fejezi ki.

Egy jegy tulajdonságai szöges ellentétben állnak a szemben levő jegy tulajdonságaival, mégis a szemben álló jegyek harmonizálása a célunk. Az ellentétes jegyek harmóniája természetesen középen van. Itt a centrumban felfedezhető e két jegy igazi szellemi információja is, tehát “egységesíteni” a középpontban lehet a jegyek minőségeit, amit úgy lehet, hogy az egyik jegy kiegyenlítődéséhez hozzá kell venni a vele szemben fekvő jegy sajátosságát. (pl. Kos-Mérleg, Bika-Skorpió)

 

A jegyeknek is van temperamentumuk, motivációjuk.

A jegyek a bolygók jelmezei. Azt mutatják meg, hogy az adott életterületen HOGYAN, MILYEN motivációval, milyen módon gondolkozunk, viszonyulunk, cselekszünk- ezek módjáról árulkodnak.

Fontosak a jegyek, egyrészt azért, mert minden ház kezdeténél meghatározható, milyen módon viselkedünk az adott életterületen, másrészt a jegyekben tartózkodó bolygóknak is ilyen színezetet ad.

Az olyan jegyek, amelyekkel nem kezdődik semmilyen életterület, zárt jegyeknek nevezzük (példánkban az Oroszlán és a Vízöntő), és személyiségünkben nem kapnak nagyobb hangsúlyt, ha nem tartózkodik bolygó sem bennük.

Az állatövi jegyek jelentéstartalmuk szorosan összefügg a bennük uralkodó bolygókéval. Hogy melyik jegynek, milyen planéta az uralkodója, az alábbi világhoroszkóp szemlélteti.

 

Hogyan is néz ki az Ön csillag diagramma? (Horoszkóp, Állatöv)

Képzeljen el egy fotót ami az összes bolygó pontos állását mutatja az Ön születése pillanatában. Precíz matematikai számítások segítségével van összeállítva. Ugyanúgy figyelembe kell venni a földrajzi helyzetét is, és a születése helyét is. Az Amerikában született ember máshogyan fog viselkedni, mint az Európai. Ha áttanulmányozza az egyes csillagjegyeket, talán jobban megért majd másokat, a viselkedésüket. Talán toleránsabbá válik irántuk.

A szülőknek segítséget jelenthet hogyan álljanak a gyerekük neveléséhez,

esetleg jobban megtudják majd érteni, hogy vannak dolgok amiken nem változtathatnak, hogy bizonyos jellemvonások a gyerekükben van és jobb lenne ezeket elfogadni mint küzdeni ellenük. Soha ne skatulyázza be az embereket a viselkedésük alapján. Mert találhatunk kivételeket. Nem minden Oroszlán próbál domináns lenni, nem minden Bak nyugodt és türelmes ember. A Kosok között is találhatunk érzékeny embert. Szórakozzon el a híres emberek, politikusok, énekesek, színészek csillagjegyének találgatásával. Segíthet többet megtudni az egyes csillagjegyekről, az állatövről. Vagy akár azt is megtudhatja, hogyan lehetne felismerni mások szükségleteit, álmait, jellemvonásait, esetleg titkait. Ha mindannyiunk ismerné a tizenkét csillagjegyet, a világ akár egy jobb, toleránsabb hely lenne. Ha találkoznánk egy idegennel, pár perc után mégis úgy tűnhetne, hogy már régről ismerjük. Érdemes megismerni az állatöv titkait.

 

Világhoroszkóp

 

Ezt a diagramot igen tanulságosnak fogjuk találni, ugyanis: “az ősi mítoszok és vallásos szimbólumok mind ezen a titokzatos renden alapulnak. A világhoroszkóp sarkalatos pontjait a Szentírásban is ismételten előtérbe lépő négy jegy – az Oroszlán, a Bika, a Vízöntő és a Skorpió – jelöli.” (Baktay Ervin) A tapasztalat is igazolja azt, hogy a saját jegyében tartózkodó bolygó fokozottan és töretlenül tud érvényesülni (pl. a Kos jegyében tartózkodó Mars, a Rák jegyében levő Hold…)

A következőkben a Kos napjegyétől kezdődően figyelemmel kísérjük az állatövi jegyeket, mint morfogenetikus erőterek sajátosságait, jellemzőit.

 

Felhasznált irodalom: Baktay Ervin: A csillagfejtés könyve

További cikkek

angyali üzenet Kos

Angyali üzenet Kosnak március 21.–április 20. Szeretettel köszöntlek kedves Kos olvasóim! Mint mindig, most is elhozom számotokra az angyali üzeneteket, amelyek az életetek különböző területeire ...
Elolvasom

Megoldást nyújt az, hogy a saját utunkat járjuk, és ne engedjünk a külső hatásoknak.

2024. július 16-án van, és három csillagjegy végre a kihívások felett fog felülkerekedni. Egy dologban mind megegyeznek: elegük van abból, hogy meghajolnak mások elvárásai alatt. ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Kos

Isten üzenete mára Kos március 21.–április 20.: Tüzeld fel magadat és indulj előre! Kedves Kos, ma Istened különleges üzenetet hozott neked. Azt mondja, hogy ébredj ...
Elolvasom

Isten üzenete mára Bika

Isten üzenete mára: Bika április 21.–május 21. Üdvözöllek, kedves Bika! Az Istenek üzenete ma hozzád érkezik, hiszen a bolygók és a csillagok útmutatást adnak neked. ...
Elolvasom
Scroll to Top