Az állatövi jegyek hatása és jelentősége a horoszkópban

Rákok rendkívül érzékenyek és intuitívak, és erős kötődést ápolnak szeretteikkel.

Oroszlán (július 23 – augusztus 22)

Az Oroszlán a tűz elem jegye, és a szenvedélyt, vezetési képességet szimbolizálja. Oroszlánok nagylelkűek és büszkék, szeretik a figyelem középpontjában lenni és kiválóságra törekednek.

Szűz (augusztus 23 – szeptember 22)

A Szűz a föld elem jegye, és a részletorientáltságot, analitikus gondolkodást képviseli. Szűzek rendkívül praktikusak és precízek, szeretnek tervezni és megoldásokat találni a problémákra.

Mérleg (szeptember 23 – október 22)

A Mérleg a levegő elem jegye, és az egyensúlyra, harmóniára törekszik. Mérlegek igazságosak és társaságkedvelők, és gyakran jó közvetítők és béketeremtők.

Skorpió (október 23 – november 21)

A Skorpió a víz elem jegye, és az intenzitást, erőt szimbolizálja. Skorpiók rendkívül szenvedélyesek és elkötelezettek, és hajlamosak a mély érzelmekre és az átalakulásra.

Nyilas (november 22 – december 21)

A Nyilas a tűz elem jegye, és az optimizmust, kalandot jelképezi. Nyilasok általában nyitottak és kalandvágyók, szeretik felfedezni az új dolgokat és kiterjeszteni a határaikat.

Bak (december 22 – január 19)

A Bak a föld elem jegye, és a célorientáltságot, elkötelezettséget tükrözi. Bakok rendkívül ambiciózusak és kitartóak, és hajlamosak arra, hogy nagyra törő célokat tűzzenek ki és elérjék azokat.

Vízöntő (január 20 – február 18)

A Vízöntő az elemek közötti átmenetet szimbolizáló jel, és az újítási készséget, a szabadságot képviseli. Vízöntők általában függetlenek és egyedi gondolkodásúak, szeretik a közösségi és humanitárius tevékenységeket.

Halak (február 19 – március 20)

A Halak a víz elem jegye, és az intuíciót, a spirituális érzékenységet tükrözi. Halak általában empatikusak és álmodozók, könnyen kapcsolódik mások érzelmeihez és szeretnek alkotni.

Az állatövi jegyek mélyebb megértése segíthet abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat és másokat. Az asztrológia és a csillagjóslat egy nagyszerű eszköz lehet az önismeret és a személyiségfejlődés terén.

Forrás: Astronet.hu