Az asztrológia alapjai: Az állatövi jegyek részletezése

Az állatövi jegyek vagy csillagjegyek, amelyeket más néven zodiákusnak is neveznek, az asztrológia alapvető fogalomai. Ezek a jegyek az egy év során az égbolton található csillagképek csoportosításán alapulnak. Minden állatövi jegy egy adott időszakhoz társul, és jellemző tulajdonságokkal rendelkezik.

Kos

A Kos március 21. és április 19. között született emberek jegye. Ők a kezdetek erejét és lendületét hozzák magukkal. Lehetnek impulzívak és határozottak, de az is jellemző rájuk, hogy gyorsan unalmassá válhatnak.

Bika

A Bika április 20. és május 20. között született emberek jegye. Ők a kitartás és a stabilitás jelképei. A bikák hűségesek és realisták, de néha túlságosan makacsak is lehetnek.

Ikrek

Az Ikrek május 21. és június 20. között született emberek jegye. Ők a tudás és a kommunikáció szerelmesei. Az ikrek kreatívak és társaságkedvelők, de néha kissé felszínesek is lehetnek.

Rák

A Rák június 21. és július 22. között született emberek jegye. Ők az érzelmek és az otthon védelmezői. A rákok intuitívak és nagyon érzékenyek, de időnként túlzottan titokzatosak lehetnek.

Oroszlán

A Oroszlán július 23. és augusztus 22. között született emberek jegye. Ők a büszkeség és a vezetés szimbólumai. Az oroszlánok önbizalommal és tehetséggel rendelkeznek, de néha túlságosan hatalmaskodók is lehetnek.

Szűz

A Szűz augusztus 23. és szeptember 22. között született emberek jegye.