Az Európai Bizottság jelentései szerint a mesterséges intelligencia veszélyei

A széles körben alkalmazott mesterséges intelligencia technológiák kockázatossága nem változott sokat az utóbbi években. Egy új jelentés szerint ugyanúgy fennáll a diszkrimináció, a magánszféra megsértése és a biztonsági kockázatok veszélye, akárcsak korábban. Az Európai Bizottság (EB) által megbízott két tanulmány szerint a mesterséges intelligencia (MI) technológiák problémáit nem sikerült kellően átgondolt és körültekintő módon kezelni. Emellett az alkalmazott MI modellek bizonyos csoportokkal szemben diszkriminatívak lehetnek, például a szegényebb rétegek, a migránsok vagy a nőkkel szemben. A jelentések azt is hangsúlyozzák, hogy az MI rendszerek hiányos vezérlése és ellenőrzése veszélyezteti a felhasználók magánszféráját és biztonságát, valamint megnövelheti a kibertámadások kockázatát is. Az EB célja a mesterséges intelligencia európai stratégiájának kidolgozása, amely kiegyensúlyozza a technológiai fejlődés előnyeit és a felhasználók, valamint a társadalom érdekeit.

Az Európai Bizottság által megbízott két jelentés szerint a mesterséges intelligencia technológiák fennálló problémákat okoznak, mint a diszkrimináció, a magánszféra megsértése és a biztonsági kockázatok. A jelentések felhívják a figyelmet a mesterséges intelligencia modellek diszkriminációs vonzatára bizonyos csoportokkal szemben, és hangsúlyozzák a hiányos ellenőrzés és vezérlés veszélyeit. Az Európai Bizottság a mesterséges intelligencia európai stratégiájának kidolgozására törekszik.

A Kosoknak, akik március 21-április 20 között születtek, ez a hét nem csak a változásokról szól, de a saját fejlődésükről is. Ahhoz, hogy előre tudj lépni az életben, időnként változtatnod kell bizonyos dolgokon. Ne ragaszkodj mereven az eddigi szokásaidhoz, hanem figyelj az új lehetőségekre és lehetőségekre. A bátorság és az innováció fontos lesz számodra. Légy nyitott az új tapasztalatokra és hajlandó kényelmi zónádon kívülre lépni.

A Bika (április 21-május 20) számára a héten a pénzügyek és a karrier lesznek a fókuszban. Lehet, hogy új lehetőségek nyílnak meg előtted a munkahelyeden vagy a vállalkozásodban. Ne félj a kihívásoktól, és hidd el, hogy képes vagy rájuk. Használd ki az intuíciódat és a kitartásodat, hogy elérhesd a céljaidat. Emellett vedd figyelembe az anyagi vágyaidat is, de ne hagyd, hogy a pénz uralkodjon az életed felett.

Az Ikrek (május 21-június 21) számára a kommunikáció és az intellektus fontos lesz ezen a héten. Mélyítsd el a kapcsolataidat a barátaiddal, családoddal és munkatársaiddal. Jelenj meg az életedben és hallgass meg másokat is. Ezen kívül vedd igénybe a kreativitásodat és a szellemi képességeidet. A tanulás és az új információk felfedezése is előnyös lehet számodra. Ne félj új ötleteket megosztani és mások véleményét kikérni, ezek által megnyílhatnak számodra új lehetőségek.

A Rák (június 22-július 22) számára a család és az otthon az elsődleges szempont a héten. Ne hagyd, hogy a külvilág elvonja a figyelmedet, hanem fordíts időt és energiát arra, hogy a szeretteidet támogasd és gondoskodj róluk. Légy figyelmes és érdeklődj az érzéseikről és igényeikről. Emellett ne felejts leterhelődésről sem. Fontos, hogy időt szánj magadra is, hogy feltöltődhess és kiegyensúlyozott legyél.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

További cikkek

A végtelen angyali energia – Frappáns üzenetek a mai napra

Drága Olvasó! Az alábbi sorokban megosztom veled az angyali üzenetet a mai napra, 2024. május 28-ára. Ez a különleges nap tele van végtelen angyali energiával, ...
Elolvasom

Ne várj olyanra, ami nem ér meg téged – Az időnket nem éri meg pazarolni

Az élet egy folyamatos tanulópálya, amely során mindannyian szembesülünk kihívásokkal és nehézségekkel. Ahhoz azonban, hogy igazán boldoguljunk és teljes életet éljünk, fontos, hogy megtanuljunk adni ...
Elolvasom

Meglepetés: Tedd a szerelmi életet egy generál horoszkóp jósára!

Sokan a horoszkópokat és az asztrológiát követik, hogy betekintést nyerjenek a jövőjükbe és megértsék a kapcsolataikat. Ezért nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy az ...
Elolvasom

Napi horoszkóp, 2024. május 28.: Félelmek és csillagjegyek – Ismerd meg, mi nyomasztja leginkább a csillagjegyed!

Kos (március 21 – április 19) A Kosoknak a legnagyobb félelme a kudarc. Nagyon ambiciózusak és versenyszelleműek, ezért mindent megtesznek azért, hogy sikeresek legyenek. Azonban ...
Elolvasom
Scroll to Top