AZ „ITT ÉS MOST” FONTOSSÁGA

AZ „ITT ÉS MOST” FONTOSSÁGA

Amióta elkezdtem kommunikálni az angyalokkal, és elindultam a változás és a személyes növekedés útján, gyakran azon kapom magam, hogy az „itt és most” fontosságáról elmélkedem, amit nemcsak az olvasott könyvekben és a tanfolyamokon találok, hanem a mesterkurzuson is.

Valójában mi, emberek nagyon furcsák vagyunk… ezernyi tennivalónk van, elérendő célunk, megvalósítandó célunk, és végül a sok kötelezettségbe belefeledkezve nem élvezünk semmit, amit teszünk, mert a fejünkkel máshol járunk.

Talán az a titka annak, hogy valóban az „itt és most”-ban éljünk, hogy minden egyes cselekedetünkre figyeljünk, és a figyelemhez az öt érzékszervünkre kell hagyatkoznunk.

Próbálj meg gondolni valamire, amit a nap folyamán csináltál, emlékszel az érzésekre, amiket éreztél? A válasz szinte biztosan nem. Személy szerint, amikor ezt a gyakorlatot végeztem, nem emlékeztem az átélt érzésekre, és ez ráébresztett az „itt és most” fontosságára.

Egy egyszerű gyakorlatot javaslok, amellyel elkezdheted megtanítani magad arra, hogy az „itt és most”-ban élj; ez abból áll, hogy bármilyen rutinfeladatot, például a reggeli elkészítését vagy a zuhanyzást, értelmezés nélkül megfigyeled a tetteidet, ítélkezés nélkül hallgatod a hangokat, figyelsz a csendre, amely a hangok és zajok mögött rejlik, szaglászod az illatokat, érzékeled az érzéseket, ahogy a víz végigfolyik a bőrödön, vagy ahogy egy puha, meleg briós a kezedben van.

Biztosíthatlak, hogy az az egyszerű tény, hogy jobban odafigyelsz arra, amit csinálsz, növelni fogja a tudatosságodat a cselekedeteiddel kapcsolatban, és segít a jelenben élni; ha akarod, a naplódba is írhatod, amit láttál, hallottál vagy érzékeltél: az a szép ebben a gyakorlatban, hogy ahogy telnek a napok, egyre több és több dologról lesz mit írnod, mert egyre inkább a jelenben leszel, minden érzékszerveddel.

Mindig emlékezzünk arra, hogy az egyetlen nagy ajándékunk a jelen: a tegnap már elmúlt, a holnap pedig még csak most jön. Az „itt és most” az egyetlen alkalom, amikor döntéseket hozhatunk és felépíthetjük a jövőnket, és ha az elménk máshol jár, akkor elszalasztottunk egy nagyszerű lehetőséget.

Mint mindig, a választás csakis a miénk.

A fény és a szeretet ölelése: ihoroszkop.hu