Felhők között: Angyalok égi jelenléte és Isten szeretetének felfedezése

A körülöttünk lévő világ csodálatos emlékeztetője Isten szépségének és erejének! Isten teremtése az ő dicséretét zengi, és minden alkalommal, amikor az égre nézünk, láthatjuk Isten szeretetének képét. A felhők a természet gyönyörű részei, és nagyon fontos szerepet játszanak a klímaszabályozásban. A felhők megvédenek minket a nap erős sugaraitól, és szárazság idején vizet árasztanak, akárcsak az angyalok, akiket a Biblia során úgy láttunk, hogy védelmezik és áldásokkal halmozzák el az embereket Isten üzeneteivel! Néha észreveszünk alakzatokat, amelyek a felhőkben formálódnak, és ez a 21 felhő még lenyűgözőbb, mert angyalok formájában láthatók! Lapozd végig az alábbi 21 képet, és olvasd végig mindegyik áhítatot, imádkozva azért, hogy Isten ma is emlékeztessen téged az Ő hatalmára, szeretetére, jóságára és kegyelmére.

Kép: hermit
Az Úr lassú a haragra, bővelkedik a szeretetben, és megbocsátja a bűnt és a lázadást.

4Móz 14:18

Az Ő szeretete megmarad

Mindenki másképpen kezeli a haragot. Némelyek azonnal visszaszólnak, amikor valami felbőszíti őket, és a haragot a védekezésük alapbeállításává teszik. Mások heteket vagy akár hónapokat is képesek elviselni, mire elérkeznek a forráspontjukhoz. Némelyek szavakkal fejezik ki haragjukat, míg mások cselekvéssel – vagy annak elkerülésével – kommunikálják elégedetlenségüket.

Istennel kapcsolatban azt halljuk, hogy ő lassú a haragra. És még akkor is, ha engedetlenségünkkel csalódást okozunk neki, szeretete miatt megbocsát nekünk, amikor bűneinket valljuk. Ő nem robban fel, mint egy lobbanékony, rövid idegzetű ember. Nem kell óvatosan járnunk, félve, hogy dührohamot kap.

Még nagyobb mértékben tudjuk, hogy még akkor is, amikor Isten haragszik, szeretete és irgalma megmarad. Nem lesz olyan dühös ránk, hogy képtelen lenne megbocsátani. A természete a szeretet, és megbocsát nekünk, hogy örökké vele lehessünk.

Imádkozz: „Uram, hálás vagyok, hogy lassú vagy a haragra, és nem úgy fejezed ki a haragod, ahogyan az emberek teszik. Segíts nekem kontrollálni a haragomat, és mutass irgalmat azoknak, akik provokálnak engem.”

 

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!