George Clooney – Híres Bika

George Clooney – Híres Bika

Kép: caknowledge

George Timothy Clooney amerikai színész, producer, rendező és forgatókönyvíró 1961. május 6-án született Kentuckyban. A George Clooney néven ismert Bika szülött a Beverly Hill Pictureben tanult színészetet.

A jövője a baseball felé tartott, mint profi játékos, amíg a Cincinnati Reds ki nem zárta. Clooney ezután néhány évig a televízióban szerepelt, egészen 1999-ig, amikor is Dr. Doug Ross szerepét játszotta az ER című sorozatban, ahol átütő sikert aratott, és színészként is hírnevet szerzett magának. A sorozatban játszott szerepéért többször jelölték Emmy- és Golden Globe-díjra.

A színész igazi Bika szülött: átgondolt, stratégiai gondolkodású és makacsul tartja magát a céljaihoz, amelyek számára nagyon is egyértelműek. A kritikusok jelenleg a hollywoodi filmművészet liberális területének legkiemelkedőbb rendezői közé sorolják.

George Clooney emellett a filmgyártásban is karriert futott be, ő volt az Argo című film producere, amelyért nem kevesebbet, mint a legjobb filmnek járó Oscar-díjat nyerte el 2012-ben. A díjat korábban a Syriana című filmben nyújtott alakításáért kapta.

Clooney, akit igazi szimbólumnak és a világ egyik legjóképűbb férfijának tartanak, akinek egyetlen nő sem tud ellenállni, emellett kedves és nyugodt egyéniség, ami a Bika jegyében születetteknél gyakran megfigyelhető tulajdonság.