A hivatás megközelítése a horoszkópokban

 

 

Hivatás az, amire hivatottak vagyunk emberi életünkben rendeltetésünk szerint. Az igazi hivatás elhivatottság. Érdemes ezt számításba venni, ne boldogulni akarjunk, hanem elhivatottságunkat megvalósítani. Fontos, hogy színre minden lépésünk beleágyazódjon abba a karmikus életbe, amit élünk itt a Földön. Nem arra való a hivatás tehát, hogy minél több pénzt keressünk, hogy minél több anyagi értéket halmozzunk, hogy elmeneküljünk otthonról, vagy netán kisebbségi komplexusunkat a nagyvilági sikerekkel kompenzáljuk. Ezek mind tévutak.

 

A karmikus feladat:

De mégis mi dolgunk a világon? Az asztrológiában a 10. ház a hivatás háza, ez a Bak minőség hatáskörébe tartozik. Ennek az ura a Szaturnusz, tehát mindenképpen abból kell kiindulnunk, hogy mi az a karmikus feladat, aminek a meghaladásáért születtünk. Mi a feladatunk? Ez nyilván nem egy hivatásbeli feladat, hanem egy egész életünk során jelentkező nehézség, amit ennél a kérdéskörnél is szem előtt kell tartanunk. A karmánk meghaladásának irányába tett lépések függvénye az igazi felemelkedés. Ez életünk Célja. Enélkül is el lehet időleges sikereket, felemelkedéseket érni, de a Kiegyenlítődés Törvénye értelmében ezek mélyrepülésekkel egyenlítődnek ki, ha a sorsfeladatunkat hanyagoljuk teljesíteni. A helyes irányban és mértékben végzett fizikai munka is értékesebb mint a téves irányban (nem karmikus meghaladásra irányuló) végzett értelmiségi munka.

Kép:  helloindigo.hu / Takács Viktória

A felemelkedésünkön dolgozni egész felnőttkorunk szép feladata. Ezáltal leszünk gyerekekből felnőttek, a kultikus munkálkodás Egységbe képes kapcsolni.

A felemelkedés is egymásra épülő  tevékenységek függvénye. Mégis legelőször az imaginációnkat kell megvizsgálnunk, hiszen minden megvalósulás innen indul ki. Nem elhanyagolható, hogy milyen az imagináció minősége, iránya, nem mindegy hogy mit készítünk elő magunk számára. Ha aggodalmaskodunk, félünk és menekülünk, ennek is éppúgy meglesz a következménye, mintha a képzeletünk erejével nemes értelmű, szép eredményekre fókuszálunk.

Csak ezek után vehetjük számításba, hogy milyen eszközeink is vannak a Cél elérése érdekében.

 

Pénz – Karma – Hivatás

Megnézhetjük milyen a 2. es házunk(ill. A 8. ház), hogy viszonyulunk a pénzhez, anyagiakhoz, de saját képességeinkhez is. Itt állnak a képesség-bolygók, azok a minőségek, amivel értékeket tudunk teremteni  – értékessé tudjuk magunkat tenni. Ez az előszobája a munkálkodásunknak, hiszen mindenki csak azzal tud kezdeni munkálkodni, ami rendelkezésére áll. A pénznek, az anyagiaknak, képességeknek, diplomáknak is meg kell vizsgálnunk mi a szerepe az életünkben, milyen célt szolgálnak. Spirituális fejlődésünk érdekében ennek is olyan szellemi célt kell szolgálnia, ami a Karmánk meghaladását segíti. Jó kérdés az, hogy : “Miért kell a pénz nekem?”. Addig kell magunkban forgatnunk ezt a kérdést, míg kikristályosodik az az esszencia, amivel rendeltetésszerű célba állítjuk ezen eszközeinket. Célegyenesbe kell állítanunk.

 

Továbbiakban a 6. os ház (ill. A 12. ház ) mutatja meg, hogyan viszonyulunk a kultikus munkálkodáshoz, min is kell dolgoznunk. Itt állnak azok a minőségek, amelyeken és amelyekkel dolgoznunk kell. Azért előszobája a munkálkodásnak(6. Ház) a képességek(2. Ház), hiszen itt tudjuk átminősíteni az előbbi képességeket. Ami nincs, azt pótolnunk kell, amiből sok van , abból le kell faragnunk, ill. minőségi változásokat kell esetleg eszközölnünk (pl. lineáris logikából analógiás logikát), vagy ráépítenünk. Senki nem születik úgy, hogy mindennel készen van, semmi kimunkálásra váró tulajdonsága nincsen. Itt dől el, hogy mi rendeltetésszerű és mi nem.

 

Ezt a két lépcsőt követi a 10. ház előadóterme, ahol a már előkészített és kiművelt képességeket színre hozhatjuk, megmutathatjuk a világnak és önmagunknak. Ez egyben felnőtt korunk célba érése is. A világosságra hozatal egyben saját önértékelésünk alapja is, erre tudunk építeni a későbbiek során. Ezekre az elért eredményekre számíthatunk, amikor újabb körökre indulunk újabb képességek kibontakoztatásában. Itt a nyilvánosság előtt viszont ki fog tisztulni, a rendeltetés szerinti Igazság ki fog derülni. Ezért van az, hogy hiába a nagyszerűen kiművelt képességek, ha az valakinek nem segíti a karmikus tulajdonságai meghaladását, nem lesz meg a várva várt siker sem.

 

Előszobában végzett helyes ténykedés!

Csak az első két előszobában végzett helyes ténykedés hozhatja meg a helyes megnyilvánulást. Itt kerül napvilágra az amit képességeink kifinomításával meg tudunk mutatni. Fontos az eredményeket nyilvánosságra hozni, nem rejtegetni, mert a kimunkált, ámde elrejtett tulajdonságok megbosszulják magukat: innen lehet a legnagyobbat esni, hiszen ez az Ég teteje, az MC, ez a Cél.

 

A 10. ház ellenpólusa a 4. ház és itt említem meg azt a tényt, hogy a szülői házból készen kapott “értékek” itt taszítják a mélybe tulajdonosukat, hiszen ha nem mentek végig az előszobákon, akkor itt állhatnak a színpadon “meztelenül”. A család egy kis társadalom: ha itt nem tanulunk meg az elvárásoknak megfelelni, akkor “kinn” sem fog sikerülni, ezért vetődünk ide vissza a kezdetekhez, amikor ismételnünk kell. Ez a biztos alapja és kiindulási pontja elhivatottságunknak.

 

A hivatás, a felemelkedés nem csak az életben elérhető pozicióra, sikerre értetődik. Bármilyen tulajdonságunk felemelését végezhetjük a feljebb részletezett módon. A nagy  feladat elvégzése is a kisebb feladatrészek elvégzésével oldható meg, tehát szükség van mindig egymásra épülő köröket rónunk ennek érdekében.

 

Összegzésként elmondható, hogy a szellemi alapon megválasztott, karmikus nehézségeket meghaladni hivatott értékteremtő(pénzszerző) tevékenykedés az, ami a felemelkedést meghozhatja az ember számára. Szellemi vezetőnk, saját spirituális felsőbbrendű tudatunk a vezetője, ellenőrzője munkálkodásunknak. Nem fogja elnézni a botladozásainkat, a nem helyes szellemi értelemben tett hivatásvégzésünket, bármi legyen is a kifogásunk. Csak a Karmikus feladataink értelmében tett aranyműves munkánk hozza meg az igazi felemelkedést. Az igazi siker a Karmánk meghaladása, az igazi felemelkedés a Megváltódás.

 

Képek forrása: helloindigo.hu / Takács Viktória készítette az iHoroszkóp.hu részére

A karma-asztrológia

További cikkek

Pénz horoszkóp Szűz

A Pénz horoszkóp Szűz jegyében állók számára, akik augusztus 24. és szeptember 22. között születtek, izgalmas és termékeny időszak következik a pénzügyi életben. Az aktuális ...
Elolvasom

Pénz horoszkóp Mérleg

Kedves Mérleg, örömmel tájékoztatunk a június hónap pénzügyi kilátásairól a Pénz horoszkópban! Általában ismert, hogy a Mérleg jegy szülöttei diplomáciai és igazságérzettel rendelkező személyek, akik ...
Elolvasom

Pénz horoszkóp Skorpió

Pénz horoszkóp Skorpió október 24.–november 22. Üdvözöllek, Skorpió! A mai napon megosztok veled néhány elemzést a pénzügyi helyzetedről és azt, hogy mire számíthatsz a közeljövőben. ...
Elolvasom

Pénz horoszkóp Nyilas

Üdvözöllek a pénz horoszkópban, Nyilas! Először is, nézzük meg, hogy milyen hatással lesz a bolygók állása a pénzügyi helyzetedre a mai napon, 2024. június 24-én. ...
Elolvasom
Scroll to Top