Mik a karmikus meghatározottságok?

Mik a karmikus meghatározottságok?

A karma, a valamikor nem helyénvaló tett elmulasztása vagy elrontása következtében született elmaradás kötelezettsége. Az igazi, tiszta lelkiismeretünk ismeri ezt, és olyan irányba hajtja életünk szekerét, hogy ezt el tudjuk végezni. Helyére tudjuk állítani az elmaradt vagy elrontott tetteket.

 

Ha nem lenne karmánk, nem lenne életünk sem. | karmikus meghatározottság

Az előző életek tapasztalatát, szellemi-lelki-testi energetikáját hozzuk magunkkal. Hogy ezek milyenek, arra édesanyánk a fogadó rendszer. Hogy milyen tulajdonságú egyed fog megszületni, az nagyban az anyákon múlik. Azért rajta, mert a szüleink minőségéből ő képviseli a befogadó minőséget az Egyetemesség felé is. Benne rezeg, él a vele egységben levő édesapánk szellemi mintázata is, tehát mi mindkettőjük struktúrájából öröklünk, édesanyánkon keresztül. Földi életet megoldásra kapunk, így életünk biztosan nehézségek megoldásán keresztül zajlik. Én úgy tudom, a Lelkek feladattal, küldetéssel születnek. Hogy a Lélek milyen feladatot vállal, ettől is függ, hogy milyen szülőpárt választ magának. Édesanyánk meghatározottságai lesznek azok a minőségek, amelyeket a nevelésük során megtapasztalunk, és az ezzel teljesen ellenkező minőség és életterület az, ahová életünk során el kell jutnunk.

Az asztrológiában a leszálló Holdcsomó (sárkányfarok) és felszálló Holdcsomó (sárkányfej) tengelyét nevezik karmikus tengelynek. Ha valaki tudatosan szeretne élni, saját kezébe kívánja venni sorsa alakítását, akkor ezt csak úgy teheti meg, ha megismerkedik a sorsfeladatával, amit a jelenlegi karmája határoz meg. A leszálló ágon vannak az előző életek sűrített tapasztalásai, a felszálló oldalon az Életfeladat. Milyen érdekes, hogy a szülők amire képesek nevelni a gyereket, pont a szöges ellentétével egyesített minőséghez kell eljuttatni a gyermeküket, hogy “beteljesítse” azt a Sorsot, amiért a világra született!

Milyen hasznos az, ha egy született gyerek esetén tudják a szülők, hogy mi a gyermekük életfeladata és próbálnak ők is ehhez “felnőni” – mert lássuk be az ellenkező végletbe esni nem egyszerű dolog!

 

Az Egyensúly | karmikus meghatározottság

Félreértés elkerülése miatt, nem az ellenkező végletet kell megvalósítani, hanem azt az egyensúlyt, ami a két szélsőség között középúton áll minőségében. De mindenkinek pontosan ez a nehéz: a perifériáról középre jutni, mert sokkal egyszerűbb egyik végletből a másikba kerülni, mint a harmóniába, a közepére.

 

A karmikus asztrológia számol még egy “karmikus ponttal”, ez a Lilith (Fekete Hold) pozíciója. Ez egy olyan rejtett tulajdonság, amit semmilyen tudattalan rétegbe való behatolási kísérletünk nem talál meg, mégis a személyre minden vonatkozásában oly jellemző minőséget jelent és számos megfigyelés alapján lehet azt mondani, hogy halálos betegségeket és szerencsétlenségeket okoz, pontosan rejtettsége okán. Hatásában mindig megmutatja magát mind minőségében, mind az adott életterületen. Ebből a hiányból teremtődik az egész lényünk, a személyiségünk, a Sorsunk.

 

Sors

Amikor Sorsokat elemzek, még két nagyon fontos jellemzőt tartok fontosnak: az egyik a Szaturnusz, a másik a Plutó minősége. Ezek árulkodnak arról, mennyire fogjuk komolyan venni az életünk, az életfeladatunk, az újjászületésünk, a “megvalósulásunkat”. Fontos, hogy milyen jegyben állnak, milyen életterületeken. Azt gondolom ezek is hozzátartoznak a karmikus vállaláshoz és teljesítéshez, a megoldáshoz.

 

Minden lélek az elképzelhető legmagasabb szinten kívánja megvalósítani önmagát.

Képek forrása: helloindigo.hu / Takács Viktória készítette az iHoroszkóp.hu részére
Horoszkópok dátuma: