Mars belépése a Mérleg jegyébe: fontos változások az emberi kapcsolatok terén

Az augusztus 27-én bekövetkező Mars belépése a Mérleg jegyébe, azaz levegős elembe, fontos változásokat hoz az emberi kapcsolatok terén. A Mars tartózkodása a Mérlegben végig október 12-ig tart, és ez az időszak a kapcsolatok elemzésére, értékelésére, választásokra és döntésekre ösztönöz. A Mérleg-Mars jelképezi a békeszerető, nem vérontással járó harcokat, amelyeknek Gandhi volt az egyik kitűnő képviselője. A Mérleg-Mars hisz a békében, és így harcol az igazságért. A Mars ebben a jegyben arra késztet bennünket, hogy a vitákat békésen rendezzük, legyen szó szerelmi, baráti vagy üzleti kapcsolatokról. Nem szabad hagynunk, hogy a makacs düh eluralkodjon rajtunk, mert ez most különösen káros lehet. Az égbolton a Mars a Szűz csillagképbe lép, ahol a tapasztalatok rendszereződnek, és megszerzett tudással magabiztosan haladhatunk előre az úton. Az indiai asztrológiában a Mars jegyváltása az akarat erőszakmentes érvényesítésével kapcsolatos, ami hasonlóságot mutat a fent említett békeszerető harcokkal.

Augusztus 27-én, 15:20-kor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. A tüzes planéták levegős jegyekben előtérbe helyezik a kapcsolatok fontosságát, a Mérleg esetében pedig ez különösen igaz, hiszen ezt a jegyet a kapcsolatok szimbólumaként is emlegetik. Ugyanakkor az intellektus is fontossá válik; igény születik a tapasztalatok, gondolatok másokkal történő megosztására is.

Egészen október 12-ig tartózkodik a Mars a Mérlegben. Ez az időszak alkalmas arra, hogy kapcsolatainkat mérlegre tegyük – a múlt vagy a jövő serpenyőjére. Nem könnyű a döntés, a választás, de szükséges. A két ellentétes energia – tűz és víz – szintetizációja is nehéz, de ha megtaláljuk az utat ehhez, mindjárt tisztábban láthatunk mindent.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!