Rozmaring: a gyógynövény, amely életet lehel a hajadba

Rozmaring: a gyógynövény, amely életet lehel a hajadba

A gyógynövényteák sokféle képességgel rendelkeznek, amikor az egészségünkről van szó. Vannak olyan teák, amelyeket az álmatlanságtól az emésztési zavarokig mindenre használnak.

A rozmaring tea antioxidáns tulajdonságai mellett ígéretes hatást fejt ki a szorongásra és a depresszióra is. De vajon a rozmaring segíthet-e álmaid haját megnöveszteni?

A rozmaring növény leveleiből készített rozmaring tea a hagyományos tunéziai konyha része, és a népi gyógyászatban különböző betegségek kezelésére használják.

A rozmaringban található vegyületek egészségügyi hatásait is vizsgálták, többek között a vércukor- és rákellenes, valamint a metabolikus szindrómára gyakorolt terápiás hatásukat.

A rozmaringteát úgy készítik, hogy a rozmaringleveleket vízben felforralják. Egy tanulmány szerint öt perc az optimális főzési idő a fenolos vegyületek legmagasabb koncentrációjának felszabadításához.

A rozmaring tea azért vált népszerűvé, mert úgy gondolják, hogy gyógynövényes alternatívája a minoxidilnak, a hagyományos gyógyszernek, amely számos hajhullás elleni kezelésben megtalálható, és a hajhullás elleni kezelések egyik vezető összetevője. Megállapították, hogy számos olyan antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságot tartalmaz, mint a rozmaringolaj, így potenciálisan ugyanolyan előnyökkel járhat.

Íme a rozmaring összes előnye:

1. Az erek tágulásának és összehúzódásának tulajdonságai

Kép: healthyeating

A rozmaring tea urzolsavat tartalmaz, amely segít a fejbőr vérkeringésének fokozásában. A rozmaring tea fogyasztása segíthet a vérkeringés fokozásában, ami segít a szükséges tápanyagok hajba juttatásában.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!