A BOLDOGSÁG RECEPTJE

A BOLDOGSÁG RECEPTJE

Kép: lgt

Mi a boldogság titka? Van egy varázslatos recept, ami lehetővé teszi, hogy életünk minden napján boldogok legyünk? Mit tesznek a vidám, szeretettel teli emberek, hogy mindig ilyen boldogok?

Bizonyára mindenki feltette már magának életében legalább egyszer e kérdések valamelyikét… az igazság az, hogy a boldogság nem a szerencsén vagy egy bizonyos isteni akaraton múlik! Nincs olyan ember, akit Isten jobban szeretne, mert mindenkinek ugyanazokat a képességeket és lehetőségeket adta a boldog élethez, ahogyan a boldogságnak sincs „varázsreceptje„.

Vannak emberek, akik naponta és bátran döntenek a boldogság mellett, és ez a döntés négy egyszerű, mindenki számára elérhető „hozzávaló” bevezetését jelenti.

A boldogság első összetevője, hogy hű maradjunk önmagunkhoz. Mindannyian egyediek és különlegesek vagyunk, és a boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy soha ne feledkezzünk meg egyediségünkről. Ez azt jelenti, hogy őszintének kell lennünk önmagunkkal, és meg kell értenünk, mi tesz minket igazán boldoggá; azt jelenti, hogy követnünk kell az álmainkat, és figyelmen kívül kell hagynunk mindent, ami arra kényszerít, hogy más életet éljünk, mint amire vágyunk.

A boldog élet második összetevője, hogy ne sajnáljuk az életünket. Sokan nem a haláltól félnek, amikor megöregszenek, hanem attól, hogy meghalnak anélkül, hogy valaha is igazán éltek volna. Nagyon szomorú azt mondani, hogy „bárcsak megtettem volna…”. Soha ne felejtsük el, hogy a boldogsághoz vezető út némi kockázatot igényel, mert csak úgy találhatjuk meg az utat, ha újra és újra próbálkozunk, és nem bánjuk meg.

A harmadik összetevő a tiszta szeretet. Az anyagiak ritkán vezetnek tartós boldogsághoz, míg a harmonikus és teljes értékű kapcsolatok számos előnnyel járnak. Szerető emberként szeretetet adni a körülöttünk lévő embereknek kiemelkedő fontosságú a boldogság szempontjából, mert ha szeretettel vagyunk önmagunk és mások iránt, akkor végül több szeretetet vonzunk az életünkbe.

A boldogság negyedik és egyben utolsó összetevője, hogy minden egyes pillanatot élvezzünk. A jelenben élni, élvezni minden egyes élményt anélkül, hogy máshol szeretnénk lenni, és hálásnak lenni mindazért, amink van, ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, amink nincs, ez a boldogság igazi titka, mert az élet egy nagyszerű ajándék, és már ennek tudatosítása is igazán boldoggá tehet minket.

A fény és a szeretet ölelése: ihoroszkop.hu