A csütörtöki nap isteni üzenete – Tartsd meg magadban Isten igéjét

A csütörtöki nap isteni üzenete

Tartsd meg magadban Isten igéjét

Kép: twitter

Isten azt szeretné, ha megtartanánk az Igét magunkban, és azt kéri tőlünk, hogy „legyen törvénye a szívünkben” (Ézsaiás 51:7). Bár ez egy belső elkötelezettség, gyakran megnyugtatnak minket külső szimbólumok, amelyek emlékeztetnek minket arra, hogy mindig ezt gondoljuk.

Ha az Úr útjait követjük, elmerülünk az Igében, átadjuk azt gyermekeinknek, és emlékszünk az ígéreteire. Az 5Mózes 11.20-ban ezt olvassuk: „Írd fel házad ajtófélfájára és ajtóidra”. Sok keresztény az otthonuk bejáratánál helyezi el ezt a jól ismert szentírási részt: „Én és az én házam az Úrnak szolgálunk” (Józsué 24:15).

A szimbolikus gesztusok emlékeztetnek bennünket az Isten iránti elkötelezettségünkre. Sokan azért viselnek keresztet, hogy megmutassák hitüket, és hogy Istent közel tartsák a szívükhöz, és vigasztalódjanak általa.

Bár semmi baj nincs az Isten iránti odaadás e külső jeleivel, a lényeg az, hogy magunkba szívjuk az isteni Igét, és hagyjuk, hogy a Lélek lakjon bennünk és befolyásolja életünket minden nap. Ha az Ő Igéjét hordozzuk magunkban, azt semmi sem veheti el tőlünk.

Szép napot, hölgyeim

Engedd, hogy mindig motivált legyek, hogy egész nap kapcsolatban legyek veled, és hogy szívemben hordozzam szerető útmutatásodat.

„Most pedig, ha szorgalmasan teljesíted a parancsolatokat, amelyeket ma adok neked, szeretve az Urat, a te Istenedet, és szolgálva őt teljes szívedből és lelkedből, esőt adok földednek a maga idejében.”