A JELENBEN ÉLNI TUDATOSSÁGGAL

Egyszerű napi tevékenységeken keresztül megtanulhatsz tudatában lenni minden egyes pillanatnak, lemondani a zavaró tényezőkről, és a tudatosságot mindennapi valósággá tenni.

Kép: tinybuddha

Az első gyakorlat, amit javaslok nektek, az érzékszervek használatáról szól. Az érzékek tudatos használata csodálatos módja annak, hogy kapcsolódjunk a jelen pillanathoz és kiküszöböljük az önműködéseket. Minden hétköznaphoz rendelj egy érzékszervet: például hétfőn a szaglás, kedden a látás, és így tovább. Amikor elvonja a figyelmét a jelenről, hangolódjon rá a nap értelmére, és összpontosítson arra, amit éppen megtapasztal. Ez segít visszatérni az itt és mostba.

A második gyakorlat az, hogy minden nap végén készítsünk egy listát legalább három fontos és csodálatos dologról, ami a nap folyamán történt. A jelen az egyetlen dolog, ami számít, és az általa kínált csodák megemlítése jó módja annak, hogy ne gondoljunk sem a múltra, sem a jövőre.

A harmadik gyakorlat az önbíráló gondolatok kiiktatása. Amikor egy gondolat felmerül, tegyen fel magának három kérdést:

  • Igaz ez a gondolat?
  • Pozitív?
  • Hozzáad-e értéket a helyzethez?

Ha a gondolat nem felel meg ennek a három kritériumnak, hagyja el.

Az utolsó gyakorlat az időgazdálkodásról szól. Ha ez arra késztet, hogy azon aggódj, hogy mi fog következni, akkor nem élvezed a jelent, és ez akadályozza a tudatosságot. Válasszon ki egy napot a hétből, és tegye szabadnapjává, találkozók és tennivalók nélkül. Ha nem tudsz egy egész napot rászánni, kezdd csak egy órával.

Ha tudatosan a jelen pillanatban élsz, az számos előnnyel jár az életedben, nemcsak spirituális, hanem fizikai szinten is, és lehetővé teszi, hogy egyszerűsítsd az életedet, és arra koncentrálj, ami igazán fontos számodra és a személyes fejlődésedre.

A fény és a szeretet ölelése: ihoroszkop.hu