A pénteki nap isteni üzenete – A talentumokról szóló példabeszéd

A pénteki nap isteni üzenete

talentumokról szóló példabeszéd

Kép: pinterest

Isten mindannyiunknak különböző tehetségeket adott, és egy bizonyos mértékű hitet, amely segít nekünk abban, hogy ezeket az adományokat felhasználjuk. Rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e őket, és jól használjuk-e fel, hogy hálánkat kifejezzük Isten iránt. Máté evangéliumában olvassuk a példázatot egy emberről, aki három szolgájának adott néhány talentumot (ezüstpénzt), képességeik szerint. Egy idő múlva a szolga, akinek öt talentumot adott, és az, aki kettőt kapott, megmutatta urának, hogy bölcsen fektették be a pénzt. Jutalmul több pénzt és dicséretet kaptak: „Jó és hűséges szolga, kevésben voltál hűséges, adok neked hatalmat; osztozz urad örömében.

A példabeszéd azt mutatja, hogy ha elfogadjuk Isten ajándékait és ápoljuk azokat, akkor többet kapunk, de egyesek félnek használni a tehetségüket. A harmadik szolga, aki csak egy talentumot kapott, félt, hogy elveszíti a pénzt, ezért ahelyett, hogy befektette volna, egy földbe ásott lyukba rejtette. Amikor a mester rájött, hogy nem használta fel az ajándékát, visszavette azt.

Ismerd meg és használd azokat a tehetségeket, amelyeket Isten adott neked, kedves olvasó. Használd őket arra, hogy jobbá tedd a világot. Oszd meg a tehetségedet, hogy inspirálj másokat, és Isten még többet fog adni neked.

Szép napot, hölgyeim,

Segíts, hogy felismerjem és értékeljem a tehetségemet, és arra használjam, hogy örömet szerezzek a világnak.

Péter 4 : 10

Mindegyikőtök kapott valamilyen szellemi ajándékot Istentől. Ezzel az ajándékkal szolgáljátok egymást, mint hűséges szolgák, akik Isten sokféle kegyelmével jól gazdálkodnak.