A csütörtöki nap isteni üzenete – Figyeljen a szavakra

A csütörtöki nap isteni üzenete

Figyeljen a szavakra

Kép: christianity

Gondolatokkal és szavakkal teremtjük a valóságot. A szavak megalapozhatnak vagy megtörhetnek egy kapcsolatot, elősegíthetik vagy akadályozhatják az egészséget, elősegíthetik a békét vagy viszályt teremthetnek. A szavak meggyógyíthatják az összetört szívet, reményt adhatnak a reménytelennek, megvigasztalhatják a gyászolót és még sok minden mást.

Ezt a tanítást a Szentírásban is megtaláljuk: A Példabeszédek 18:21-ben azt írja, hogy „a nyelven múlik az élet és a halál”. Ez azt jelenti, hogy a kimondott szavak örömöket és problémákat hoznak, pozitív vagy negatív jövőt jósolhatnak.

A Biblia azt mondja, hogy a szavaink gyümölcsét esszük. Hogyan tudunk tehát pozitív valóságot teremteni? Azzal, hogy jó magokat vetünk, hogy elmerülünk az Igében, hogy a szívünket elárassza a bölcsesség és az isteni kegyelem: Csak olyan szavakat mondj, amelyek örömet szereznek neked és másoknak. Mondd, hogy az egészséged jó, a családod boldog, a pénzed jó, a hited erős, és így tovább.

Kedves olvasó, legyenek szavaid az élet forrása, amelyből felemelő és örömteli helyzetek áradnak, mert az általad teremtett valóság megfelel annak, amit Isten tervezett számodra.

Szép napot, hölgyeim

Irányítom a szavakat, amelyeket úgy választok ki és írok le, hogy a szókincsem felelősségteljes és életbarát legyen.

Példabeszédek 18 : 21

Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.